Skip to content
Καιρός: Πολικές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα
Κοντά στους -9 βαθμούς Κελσίου η ελάχιστη θερμοκρασία το πρωί της Τετάρτης 27 Ιανουαρίου – Ριπή ανέμου 103 χλμ/ώρα στην Ανάφη
Αρκετά κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου έπεσε η θερμοκρασία το πρωί της Τετάρτης 27/01 στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά.
Όπως προκύπτει από το πίνακα που ακολουθεί και παρουσιάζει τους οκτώ σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες, το θερμόμετρο έφτασε τους -8,6 βαθμούς Κελσίου στη Βουνάσα Γρεβενών.
Σημειώνεται ότι σε σταθμούς που λειτουργούν σε χιονοδρομικά κέντρα και ορεινά καταφύγια η θερμοκρασία έπεσε ακόμη περισσότερο. Για παράδειγμα στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν έφτασε τους -14 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα επικράτησαν θυελλώδεις άνεμοι, με τις ριπές τις ριπές τους στο Αιγαίο να ξεπερνούν τα 100 χλμ/ώρα. Η ισχυρότερη ριπή έως το πρωί της Τετάρτης καταγράφηκε στην Ανάφη και ήταν ίση με 103 χλμ/ώρα, όπως φαίνεται στο σχετικό πίνακα.

iliana iliana2021-01-27T09:44:38+00:00