Ο Σελιανίτης φωτογράφος μιλάει στο e-loggos.gr για την αγάπη του για το χωριό, μας παρουσιάζει μέρος της δουλειάς του και μας αποκαλύπτει το πιο ανατρεπτικό του πρότζεκτ!

Το μικρό αγόρι με το ποδήλατο που η μαμά του κυνηγούσε πίσω από τα δέντρα, στο τέρμα της παραλίας των Σελιανιτίκων το καλοκαίρι του ’89, έγινε ο έφηβος του Γυμνασίου Καμαρών και λίγο αργότερα, περνούσε την πόρτα του τότε ΤΕΛ Αιγίου ως ένας ηλεκτρονικός εγκαταστάσεων. Ωστόσο, κανένα ηλεκτρονικό πρότζεκτ δεν ήταν ικανό να αποσπάσει την προσοχή του από τις εικόνες που τον στιγμάτισαν καλλιτεχνικά, μεγαλώνοντας στα Σελιανίτικα.

                                

“Τα Σελιανίτικα και όλα τα γύρω χωριά με τα μαγευτικά τοπία που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα, μου καλλιέργησαν το σπόρο της αγάπης για τη φωτογραφία, ο οποίος άνθισε μερικά χρόνια αργότερα στο επαγγελματικό μου κομμάτι”.

Από τη μία τα ερεθίσματα του τόπου του, από την άλλη η πίεση των φίλων του να εγγραφεί σε σχολή φωτογραφίας, μετά από λίγα χρόνια ο Άγγελος στην Αθήνα πια, τελειώνει όχι μία, αλλά δύο ιδιωτικές σχολές φωτογραφίας(Focus k Intergraphicks). Έκτοτε, το όνειρό του παίρνει σάρκα και οστά μέρα με τη μέρα. Σεμινάρια καλλιτεχνικής και φωτογραφία μόδας, πασαρέλες, sites, portfolia, πρακτορεία μοντέλων κ.λ.π. αποτελούν το κύριο μενού των συνεργασιών του. Δεν είναι λίγοι άλλωστε, οι επαγγελματίες του χώρου, που μπορούν να διακρίνουν την αγάπη του για αυτό που κάνει…

               

 

“Είμαι τρελά ερωτευμένος με τη φωτογραφία. Όπου σταθώ, κι όπου βρεθώ, με μια ματιά συνθέτω κάδρα στο μυαλό μου με πορτραίτα όμορφων ανθρώπων και ανακαλύπτοντας θέματα για κάποιο επόμενο πρότζεκτ μου. Έχω τρομερό πάθος με τα πορτραίτα ειδικότερα, καθώς μου αρέσει να αποτυπώνω με τον φακό μου σε μια εικόνα, όλη τη μαγεία της στιγμή και όλα τα συναισθήματα που βγαίνουν τη συγκεκριμένη στιγμή από το άτομο που έχω απέναντί μου. Ζω, κοιμάμαι και ξυπνάω με την φωτογραφία μέσα στο μυαλό μου και όταν ξεκινάω να φωτογραφίζω, χάνω την επαφή με την ώρα και το χρόνο και προχωράω ασταμάτητα…”
Όση κι αν είναι η αγάπη του για τα πορτραίτα, τίποτα δε μοιάζει ικανό να επισκιάσει την αγάπη για τον τόπο του. Όπως δηλώνει ο ίδιος, θα επέλεγε ως εξώφυλλο περιοδικού το τοπίο στο τέρμα του παραλιακού δρόμου των Σελιανιτίκων: “Στο τέρμα, μετά την παλιά παιδική χαρά, εκεί που τελειώνει ο κόλπος μπορείς με μια ματιά να δεις όλο το παραλιακό κομμάτι του χωριού, λουσμένο στο μπλε της θάλασσας και το πράσινο των δέντρων”.

                                                       
Όσο για το ποια διάσημη γυναίκα θα ήθελε να φωτογραφίσει στα Σελιανίτικα; Ο Άγγελος μοιάζει να έχει πάρει ήδη την απόφασή του και του ευχόμαστε ολόψυχα μια μέρα να τα καταφέρει!

“Με φόντο την παραλία του χωριού, θα ήθελα πολύ να φωτογραφίσω την Αντζελίνα Τζολί. Συγκεκριμένα την Τζολί, γιατί την παρομοιάζω με το χωριό καθώς έχει αυτό το σέξι και το γλυκό συγχρόνως και είναι ένας πολύ δυναμικός χαρακτήρας βγάζοντας προς τα έξω την εικόνα του άγριου θηλυκού. Όλα αυτά, πιστεύω είναι τα κύρια στοιχεία των Σελιανιτίκων!”