Μετά τον καταιγισμό καταγγελιών περί σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο του θεάτρου και τις αποκαλύψεις, η ηθοποιός Αγγελική Λάμπρη μίλησε για όσα καταλογίζει σε ηθοποιό – σκηνοθέτη και για το μήνυμα που ήθελε να στείλει με την καταγγελία της.

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Σοφία Μπεκατώρου. Ήταν αυτή που μας ενέπνευσε. Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο ψυχής και τη δύναμη που βρήκε για να βγει μπροστά και να πει την αλήθεια της» τόνισε η Αγγελική Λάμπρη, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ευχήθηκε από εδώ και πέρα κανείς άνθρωπος να μην βιώσει ξανά λεκτική, σωματική ή σεξουαλική βία και «αν συμβεί αυτό, να ξέρει ότι μπορεί να βγει και να μιλήσει, να βρει τη δύναμη και να μιλήσει». «Ήθελα να δώσω ένα μήνυμα στο παιδί μου, στην κόρη μου, να της πω ότι δεν πρέπει να φοβάται ποτέ και κανέναν» σημείωσε η ηθοποιός.

Όταν έγινε αυτή η καταγγελία ήμασταν τρεις γυναίκες, τώρα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε είμαστε 14 και έπεται συνέχεια (…) Είμαστε όλες μια γροθιά, έχουμε βιώσει όλες το ίδιο σκληρό περιστατικό» υπογράμμισε η κ. Λάμπρη.

Όσα βίωσε στην οντισιόν

Μάλιστα, περιέγραψε όσα καταγγέλλει ότι βίωσε από ηθοποιό – σκηνοθέτη σε οντισιόν το 1998. «Μόλις είχα τελειώσει τη δραματική σχολή το ’98. Μου τηλεφώνησε ο συγκεκριμένος ηθοποιός – σκηνοθέτης ότι ήθελε να με δει για μια ακρόαση. Μου μίλησε για ένα συγκεκριμένο έργο για το οποίο έψαχνε ηθοποιό. Μου είπε να φορώ συγκεκριμένα ρούχα και μου όρισε την ημερομηνία της ακρόασης. Όταν πήγα στο θέατρο, μπήκα μέσα και κλείδωσε την πόρτα. Ξαφνιάστηκα πολύ».

Τον ρώτησε γιατί κλείδωσε και εκείνος, όπως είπε, της απάντησε για λόγους ασφαλείας.

«Μου ζητήθηκε να ανέβω στη σκηνή και να κάνω έναν αυτοσχεδιασμό. Ανέβηκα στη σκηνή και ανέβηκε και εκείνος μετά από λίγο. Και ενώ έκανα τον αυτοσχεδιασμό, άρχισε να με προσεγγίζει, να έρχεται πολύ κοντά. Άρχισα να νιώθω πολύ αμήχανα, άρχισα να φοβάμαι και όσο πλησίαζε, φοβόμουν ακόμα περισσότερο. Σταμάτησα την πρόβα και του λέω: «συγγνώμη, δεν νιώθω καλά, θέλω να φύγω αυτή τη στιγμή. Είπα τη δικαιολογία ότι ήμουν άρρωστη για να φύγω». Εκείνος επέμενε πάρα πολύ: «Όχι η οντισιόν πρέπει να γίνει σήμερα» ανέφερε η Αγγελική Λάμπρη.

«Φοβήθηκα πολύ(…) Κατέβηκα από τη σκηνή κι εκείνος κατέβηκε από την άλλη πλευρά της σκηνής, στάθηκε απέναντί μου και ενώ ήμουν σοκαρισμένη, φοβισμένη, εγκλωβισμένη σε ένα κλειδωμένο θέατρο (…) προέβη σε μία ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη μόνος του, βλέποντας τον τρόμο και τον φόβο στα μάτια μου».

«Πάγωσα ολόκληρη και δεν πίστευα αυτό που συνέβη μπροστά στα μάτια μου και δεν μπορούσα να αντιδράσω. Ήταν σοκαριστικό. Ήθελα να φωνάξω βοήθεια. Ήταν τόσο μεγάλο το σοκ που δεν αντέδρασα. Θεωρώ ότι πρέπει να αντιδρούμε πολλές φορές όμως δεν μπορούμε» σημείωσε η ηθοποιός.

Τόνισε ότι ο θυμός ήταν έντονος και παραμένει πολύ έντονος. «Κάθε γυναίκα που έχει βιώσει κάτι ανάλογο πρέπει να βγει μπροστά και να μιλήσει. Η κοινωνία είναι έτοιμη να ακούσει» διαμήνυσε η Αγγελική Λάμπρη.

Πηγή:in.gr