Όταν ένας πασίγνωστος Έλληνας σκηνοθέτης της ζήτησε να κάνει τη ζωή της ταινία με πρωταγωνίστρια την Πέγκυ Τρικαλιώτη, σίγουρα δεν είχε υπολογίσει ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή της κυρίας Αλίκης Τσούτση. Το ποδόσφαιρο.
Η μοναδική γυναίκα Πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας στην Αχαΐα, είναι νοσηλεύτρια, φτιάχνει αγιογραφίες και όταν ήταν μικρή, ήθελε να μοιάσει στην Τζένη Καρέζη.
φωτ.:Facebook
Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
“Το καλοκαίρι του ’17 η Διοίκηση του Αχιλλέα Καμαρών ήθελε στις Ακαδημίες της ομάδας πέρα από τους προπονητές και κάποιο νοσηλευτή και επειδή είχε να κάνει με μικρά παιδιά σκέφτηκε ότι θα ήταν καλύτερο να προσλάβει μία γυναίκα. Μου προτάθηκε και δέχτηκα. Στην αρχή βρισκόμουν εκεί ασκώντας νοσηλευτικά καθήκοντα με μικροτραυματισμούς των παιδιών. Κάποια μέρα όμως μου προτάθηκε να είμαι γιατρός της μεγάλης ομάδας επίσημα σε αγώνα πρωταθλήματος αφού ο γιατρός της ομάδας απουσίαζε εκτός περιοχής. Πολύ άγχος αγωνία ευθύνη με κυρίεψαν ευτυχώς όμως όλα πήγαν καλά σιγά σιγά άρχισα να δένομαι με την ομάδα από κει και πέρα κάθε Κυριακή βρισκόμουν κοντά της ακόμη και στα εκτός έδρας παιχνίδια”.
Το επόμενο βήμα δεν άργησε να έρθει. Η κυρία Τσούτση, κατάφερε να κερδίσει μικρούς και μεγάλους μέσα στην ούτως ή άλλως ανδροκρατούμενη έδρα και στις προηγούμενες εκλογές για τη Διοίκηση της ομάδας, προς γενική έκπληξη όλων, τα μέλη του Συλλόγου την τίμησαν με την ψήφο τους εκλέγοντάς την στην τρίτη θέση. “Το Δ.Σ. μου ανέθεσε τη θέση της Β’ Αντιπροέδρου και Διευθύντριας των Ακαδημιών. Η θέση είναι πολύ μεγάλη όμως αγαπώ τόσο πολύ αυτό που κάνω και είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρω ξανά” δηλώνει η ίδια στο e-loggos.gr.
Μετά το τελευταίο Συμβούλιο του Αχιλλέα Καμαρων, ο Σύλλογος ανανέωσε το Διοικητικό Συβούλιο και πλέον στη θέση του Προέδρου βρίσκεται η κυρία Αλίκη Τσούτση.
Μάλιστα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου που στη θέση του Προέδρου βρίσκεται μία γυναίκα.

Πώς είναι άραγε αυτή η ενασχόλησή της με ένα άθλημα το οποίο ως επί των πλείστων διοικείται από άνδρες; Έχει ακούσει ποτέ κάποιο ρατσιστικό σχόλιο; Η ίδια, εξηγεί: “Δεν έχω ακούσει κανένα ρατσιστικό σχόλιο προς το πρόσωπό μου. Θέλω να τονίσω ότι η Διοίκηση του Συλλόγου με έχει στηρίξει και δεν έχει δώσει το δικαίωμα σε κανέναν να μου δημιουργήσει πρόβλημα, για αυτό άλλωστε συνεχίζω να βρίσκομαι εκεί για τέσσερα συνεχόμενα έτη. Αν και είχα κάποια μικρά θέματα στο παρελθόν, αυτά προέρχονταν από το γυναικείο φύλο”.
Η νοσηλευτική, η Τζένη Καρέζη και το όνειρο της Γερμανίας
Η ζωή της αυτή τη στιγμή, μοιράζεται ανάμεσα στο ποδόσφαιρο, τη νοσηλευτική -που είναι και το κύριο επάγγελμά της-καθώς και στις κατασκευές που αφορούν στη διακόσμηση εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. “Όταν θες, όλα τα μπορείς” λέει και ξαναλέει. Κάπως έτσι πρέπει να είπε και εκείνη την ημέρα, που μαθήτρια ακόμα, ανακοίνωσε στους γονείς της πως θα πάει στην αδερφή της στη Γερμανία. Καπρίτσιο; Παρόρμηση της νεαρής ηλικίας; Η ίδια, υποστηρίζει πως “Πήραν τα μυαλά μου αέρα”. Με θεία τη γνωστή μάνατζερ μοντέλων, Κρίστι Κρανά, κάθε ανιψιά στην ηλικία της, σίγουρα θα γοητευόταν από τη λάμψη του επαγγέλματος. Μόνο που η κυρία Αλίκη δεν ήθελε να γίνει μοντέλο… “Μεγάλη μου αγάπη ήταν η ηθοποιία. Ήθελα να γίνω ηθοποιός. Θαύμαζα τη Τζένη Καρέζη” μας εξομολογείται.
Σε μια εποχή που οι περισσότεροι γονείς ωθούσαν τα παιδιά στη “σιγουριά του Δημοσίου”, εκείνη επιλέγει να κάνει την επανάστασή της, αναζητώντας στη Γερμανία το όνειρο του ηθοποιού… Σταματάει το σχολείο και κυνηγάει το όνειρό της. Μόνο που τα όνειρα, δε βγαίνουν πάντα αληθινά…

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα πια, ξεκινάει και πάλι το σχολείο, δίνει εξετάσεις και περνάει στη Νοσηλευτική. Έκτοτε, έχει εργαστεί ως νοσηλεύτρια στην ΕΒΟ Αιγίου, στο Σωτηρία, στο Ιπποκράτειο, στο Ψ.Ν.Α., στο Νοσοκομείο του Αιγίου και εδώ και περίπου έξι χρόνια, στον ογκολογικό ξενώνα Πατρών “Η ΕΛΠΙΔΑ”. Κι όμως, με τόσα χρόνια στη δουλειά αυτή, δεν έχει καταφέρει ακόμα να μην επωμίζεται τον πόνο των άλλων… “Υποφέρω. Σκέφτομαι διάφορες καταστάσεις και τις παίρνω μαζί μου, στο σπίτι μου. Δεν είναι μόνο ο καρκίνος στη ζωή μας. Πίσω από κάθε πόρτα κλειστή κρύβεται πολύς πόνος. Η καθημερινότητα είναι η ουσία και αυτό το μαθαίνουμε από την οικογένειά μας από τα βιώματα μας δεν κοστίζει τίποτα ένα χαμόγελο, ένας γλυκός λόγος ,η εκφραστικότητα του προσώπου ,μία γλυκιά καλημέρα βρε άνθρωπε…”
“Όταν θες, όλα τα μπορείς!”
Πώς εκτονώνεται όλη αυτή η ενέργεια, θα αναρωτηθεί κανείς… Κι όμως. Εκείνη, παρόλο που είναι μητέρα τριών παιδιών, καταφέρνει και βρίσκει χρόνο ώστε να προσφέρει στην ψυχή της, το κάτι παραπάνω. Προερχόμενη από βαθιά θρησκευόμενη οικογένεια, δε θα μπορούσε να μην καταπιαστεί με εικόνες… “Δεν κάνω καθαρά αγιογραφίες, αν έκανα θα ήταν άθλος . Είναι εικόνες με διάφορες τεχνικές , ντεκουπάζ μεταφορά εικόνας αλλά με πάρα πολλές παρεμβάσεις πάνω στα έργα ,τα οποία τα κάνουν ξεχωριστά και ιδιαίτερα. Κάθε φορά που φτάνω στην τελειοποίηση τη θαυμάζω και αναρωτιέμαι πώς την έφτιαξα;”
Για να μη μακρηγορούμε, η κυρία Αλίκη Τσούτση πριν από περίπου δυόμισι χρόνια, γράφηκε σε ΙΕΚ για να σπουδάσει διακόσμηση εσωτερικού και εξωτερικού χώρου!

Διάφορες κατασκευές, γούρια και πίνακες είναι μόνο ελάχιστα από αυτά που μπορεί να φτιάξει… “Ο κόσμος της τέχνης είναι ατελείωτος. Ειδικά όταν γνωρίζω τον παραλήπτη ενός έργου, προσπαθώ να μάθω περισσότερα πράγματα για αυτόν, ώστε το δημιούργημα να έχει άλλη αξία πιο ιδιαίτερη. Πολλές φορές καθυστερώ αρκετά πιέζομαι θέλω το καθετί που φτιάχνω να γίνεται πρώτα στο μυαλό μου ,το φέρνω εικόνα μπροστά μου και κατόπιν αρχίζει η πράξη. Έχει έρθει κάποιος τελευταία στιγμή να μου ζητάει κάτι με περιθώριο υλοποίησης 2 ημερών. Ουρλιάζω : Μα τι λες; πως θα γίνει; γιατί άργησες ;και άκουσα από την άλλη…οκ, όποτε το φτιάξεις. Πιέζομαι και σε δύο μέρες το παρουσιάζω. Το έχω κάνει με πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Και τότε έρχεσαι και λες πως: ΟΤΑΝ ΘΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ!”

*Η κυρία Αλίκη Τσούτση, είναι μητέρα τριών παιδιών, ηλικίας 7,5, 18 και 25. Η μεγαλύτερη κόρη της, Παναγιώτα, είναι παιδί με ιδιαιτερότητες. Έχει τελειώσει ΕΠΑΛ, ΙΕΚ με ειδικότητα βοηθού βρεφονηπιοκόμου και ΙΕΚ Αρτοποιεία – Ζαχαροπλαστική ενώ τώρα σπουδάζει σε σχολή της Πάτρας με ειδικότητα Μηχανολόγου.