Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Α.Με.Α στην Πορτογαλία.

Σε ηλικία 14 ετών διαγνώστηκε η αναπηρία της, που είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα και συγκεκριμένα το σύνδρομο stiff person.

Με πείσμα και αγάπη για το υγρό στοιχείο, από το 2012 λαμβάνει μέρος στα πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης ΑΜεΑ ενώ από το 2013 είναι μέλος της Εθνικής ομάδας, της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Α.Με.Α. 

Στην Πορτογαλία, όπου διεξήχθη το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης, κατέκτησε το χρυσό.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, κάλυψε την απόσταση σε 54.35 και διπλασίασε τις ευρωπαϊκές της πρωτιές στο αγώνισμα, ο τελικός του οποίου ήταν από τους πλέον συναρπαστικούς του απογευματινού προγράμματος, αφού έξι αθλήτριες διεκδικούσαν μέχρι το τέλος τη νίκη.

Επόμενος στόχος οι παραολυμπιακοί αγώνες στο Τόκιο.

Λίγα λόγια για την ίδια, από το προσωπικό της ιστολόγιο https://alexandrastamatopoulou.wordpress.com/

ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Σπούδασε λογοθεραπεία, καθώς της άρεσαν τα επαγγέλματα στα οποία μπορούσε να προσφέρει και να γνωρίσει κόσμο.  Πάσχει από μυασθένεια και συγκεκριμένα από το σύνδρομο stiff person. Ωστόσο, μία από τις μεγάλες αγάπες της είναι η κολύμβηση, στην οποία είναι πρωταθλήτρια με διακρίσεις, παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες. Είναι αθλήτρια κολύμβησης του αθλητικού σωματείου Α.Με.Α ¨ΤΥΡΤΑΙΟΣ¨ και από το 2012 λαμβάνει μέρος στα πανελλήνια πρωταθλήματα, έχοντας προπονητή τον κ.Μιχάλη Νικόπουλο και συνοδό την κα. Ανθή Ζουμπλίου. Οι προπονήσεις γίνονται στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ και στο κολυμβητήριο της Μεταμόρφωσης.

Από το 2012 λαμβάνει μέρος στα πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης ΑΜεΑ. Είναι κάτοχος των Πανελληνίων ρεκόρ στην κατηγορίας S3 στα 50μ. και 100μ. ελεύθερο και 50μ. ύπτιο Από το 2013 είναι μέλος της Εθνικής ομάδας, της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Α.Με.Α.

Οι διεθνείς της συμμετοχές μέχρι σήμερα είναι

2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Λονδίνο,  στην κατηγορία s4  – 50 ύπτιο

( Παγκόσμιο Πρωτάθλημα London 2019 )

1η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Δουβλίνο,  στην κατηγορία s4  -50m ύπτιο .  ( Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Dublin 2018 )

– Πανευρωπαϊκό ρεκορ με χρόνο 45,79 στην κατηγορία S3 – 50m ελεύθερο 

– 2η θέση στον κόσμο και ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία S3 – 50m ελεύθερο(Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Πόλη του Μεξικού 2017)

– 3η θέση στον κόσμο και χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία S3 – 50m ύπτιο

– Παραολυμπιονίκης, 5η θέση στον κόσμο στην κατηγορία S3 – 100m ελεύθερο  6η θέση στον κόσμο στην κατηγορία S3 – 50m ύπτιο(Παραολυμπιακοί Αγώνες, Ρίο 2016)