Το μεγαλύτερο αυστριακό τουριστικό περιοδικό, το “TAI” δημοσίευσε άρθρο με τίτλο “Σταδιακή χαλάρωση του Lockdown – Ανάλυση των ταξιδιών στους 6 κορυφαίους προορισμούς”.

Σύμφωνα με έρευνα της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών γραφείων της Αυστρίας «Ruefa», το 90% των Αυστριακών θα ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι και μάλιστα οι δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι η Ελλάδα, η Ισπανία, η Τουρκία, η Ιταλία, η Αίγυπτος και η Κροατία.σμούς».

Το άρθρο συνοδεύεται με τη φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη και αναφέρει λεπτομέρειες για αυτές τις χώρες, με γνώμονα τον βαθμό ασφαλείας που παρέχεται σε κάθε χώρα ξεχωριστά.

Η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση των ασφαλών προορισμών μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού και μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει τον μικρό αριθμό κρουσμάτων και το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη της Δευτέρας, 13 Απριλίου.
Στο ερώτημα για την τουριστική βιομηχανία, ως προς τι μέλλει γενέσθαι το προσεχές καλοκαίρι, το άρθρο αναφέρει ότι αυτό εξαρτάται από το βαθμό άρσης των περιοριστικών μέτρων από κάθε χώρα ξεχωριστά.

Η Αυστρία είναι η πρώτη χώρα που έχει προχωρήσει σε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.
Η Τουρκία ανέβηκε στην ανώτερη βαθμίδα ταξιδιωτικής προειδοποίησης λόγω της εξαιρετικά γρήγορης έξαρσης της επιδημίας σε όλη τη χώρα. Εικάζεται επομένως ότι το τουριστικό ρεύμα προς Τουρκία από την Αυστρία δεν θα υπάρξει για αυτό το καλοκαίρι.
Όσον αφορά στην Ιταλία, προς το παρόν θεωρείται αδύνατη η εκτίμηση για το πότε θα εξέλθει από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Στους ίδιους ρυθμούς και η Ισπανία, η οποία ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα ταξιδιωτικής προειδοποίησης και επεξεργάζεται διάφορα σενάρια επανεκκίνησης του τουρισμού. Παρόλα αυτά δεν θεωρείται δυνατή η άφιξη ξένων τουριστών στα Κανάρια και στις Βαλεαρίδες.

Τέλος, η Αίγυπτος ανήκει στην ίδια κατηγορία με την Ελλάδα και την Κροατία, ωστόσο δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε θα μπορούσε να ξεκινήσει και πάλι η σαιζόν.