Παρακολουθείτε τηλεόραση; Από την Παρασκευή 28/05 σίγουρα δε θα μπορείτε, αν προηγουμένως δεν επανασυντονίσετε τους δέκτες σας! 

Tην Παρασκευή 28/05/2021, θα πραγματοποιηθεί από κοινού και από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση, όπως αυτή προβλέπεται από τον ανανεωμένο Χάρτη Συχνοτήτων που εκπόνησε η Πολιτεία και αφορά την Αιτωλοακαρνανία, την Άρτα, την Αχαΐα, τη Ζάκυνθο, την Ηλεία, την Κεφαλλονιά, τη Λευκάδα και την Πρέβεζα.

Όσοι κάτοικοι λαμβάνουν επίγειο ψηφιακό σήμα, θα χρειαστεί στις 28 Μαΐου 2021 να επανασυντονίσουν τον δέκτη τους(τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή), καθώς πλέον το τηλεοπτικό πρόγραμμα θα μεταδίδεται σε νέες συχνότητες.

Διαφορετικά, θα χαθούν όλα τα κανάλια και η οθόνη θα είναι μαύρη!

Σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να γίνει επαναφορά του δέκτη στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις. 

Πώς γίνεται αυτό; 

Υπομονή, επιμονή και όλα θα γίνουν. Αν δεν τα καταφέρετε με την πρώτη προσπάθεια, ξαναδιαβάστε προσεκτικά τι πρέπει να κάνετε, σύμφωνα με τις οδηγίες της Digea:

(1) να μεταβείτε στο μενού του δέκτη σας

(2) να επιλέξετε «Εγκατάσταση» αν διαθέτετε αποκωδικοποιητή ή «Ρυθμίσεις» αν διαθέτετε τηλεόραση (ενδέχεται να χρησιμοποιούνται και διαφορετικές διατυπώσεις ανάλογα τον δέκτη).

(3α) να πραγματοποιήσετε αυτόματο συντονισμό, όπου ο δέκτης αναζητά και αποθηκεύει στη μνήμη όλα τα διαθέσιμα προγράμματα

(3β) είτε να πραγματοποιήσετε χειροκίνητο συντονισμό, όπου αποθηκεύει στη μνήμη τα προγράμματα συγκεκριμένης συχνότητας

(4) στο τέλος της αναζήτησης πατάτε ΟΚ/ ΝΑΙ

(5) επιλέγετε έξοδο (exit) ώστε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα που επιθυμείτε.

 

Για οποιοδήποτε πρόβλημα, επισκεφθείτε το site της Digea εδώ