Κάθε μέρα και πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση στην Ιταλία αφού τα μέτρα που  έχουν ληφθεί, θέτοντας ουσιαστικά σε καραντίνα όλη τη χώρα, είναι πολύ νωρίς για να αποδώσουν καρπούς.

Έτσι οι γείτονες μας όχι μόνο καλούνται να προσαρμοστούν σε μια νέα καθημερινότητα αλλά και να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους ακούγοντας σχεδόν καθημερινά τον αριθμό των νέων νεκρών και κρουσμάτων να είναι μεγαλύτερος από αυτούς της προηγούμενης ημέρας.

Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 2.313 νέα κρούσματα και 196 νέοι θάνατοι, σπάζοντας έτσι ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ και αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων και 12.426 και των θανάτων σε 827.

Και την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, κλείνοντας όλα τα καταστήματα με εξαίρεση τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων.

Ανησυχία και στην Ισπανία

Μέσα σε μία ημέρα διπλασιάστηκαν τα θύματα , από 47 την Τετάρτη στα 84 την Πέμπτη, κάνοντας τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας χαρακτηριστικά πως πρέπει να αποφευχθεί μια “δεύτερη Ιταλία”.

Μέσα σε λίγα 24ωρα οι αρχές της χώρας έχουν αναφέρει μεγάλη αύξηση στον αριθμό των ασθενών που πλέον ανέρχονται σε 2.227 (η εξέλιξη στους πίνακες που ακολουθούν).

Μόνο την Τετάρτη αναφέρθηκαν 582 νέα κρούσματα.