Πόσοι από εμάς άραγε, μετανιώνουμε κάθε φορά που προσπερνάμε την είδηση της εθελοντικής αιμοδοσίας στην περιοχή μας; Πόσο πιο ξεκάθαρα θα έπρεπε να μας πουν, ότι η Ελλάδα διαθέτει ελάχιστους εθελοντές αιμοδότες και αναγκάζεται να εισάγει φιάλες αίματος από άλλες χώρες;

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Ελλάδα είναι μέσα στις 60 χώρες του κόσμου που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν αυτόνομα τις ανάγκες τους για αίμα και στηρίζονται σε δότες αντικατάστασης. Η ανάγκη για αίμα είναι αυξημένη, αφού το αυξημένο ποσοστό τροχαίων καθώς και η μεσογειακή αναιμία, μας κατατάσσει στις χώρες με υψηλή ανάγκη αιμοδοσίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Λόγγου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Πατρών «Ο Αιμοδότης», διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή, 17 Μαϊου 2020, στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Λόγγου, από τις 09:30 το πρωί, έως τις 12:30 το μεσημέρι.

«Η αιμοδοσία είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Σε μια εποχή που η αγάπη και η κοινωνική προσφορά παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο, η αιμοδοσία είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας» δηλώνει ο Πρόεδρος του Φ.Ο.Λ κύριος Ιερόθεος Μουρίκης.

Ο χώρος του Ομίλου του Λόγγου, θα έχει διαμορφωθεί από νωρίς ώστε να τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και τα μέλη του θα είναι εκεί για να υποδεχτούν όσους από εμάς επιτέλους καταλάβουμε ότι μία και μόνο δωρεά αίματος, μπορεί να σώσει ή να βελτιώσει τις ζωές μέχρι και τριών ενηλίκων, ή έξι παιδιών!