Ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι πλέον 20.506 κι αποτελεί τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από κορονοϊό παγκοσμίως, σύμφωνα με το ίδιο πανεπιστήμιο Johns Hopkins, τη στιγμή που ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά το μισό εκατομμύριο.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου 24ωρου είχαν καταγραφεί 2.108 θάνατοι στις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Ιταλία, τη στιγμή που πάνω από 2 δισεκατομμύρια χριστιανοί βιώνουν ένα πρωτόγνωρο Πάσχα, χωρίς τις παραδοσιακές λειτουργίες και μέσα στα σπίτια τους.

Ο Τραμπ περιμένει άμεση επιστροφή στην κανονικότητα

Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ μελετά το πότε θα μπορέσει η χώρα, που έχει ανακοινώσει πάνω από μισό εκατομμύριο κρούσματα, να αρχίσει να βλέπει μια επιστροφή στην κανονικότητα.

Ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ μπορεί να ξεπεράσει τους 200,000 το καλοκαίρι όταν αρθούν με τη λήξη τους στα τέλη του μήνα οι άνευ προηγουμένου περιορισμοί που κρατούν κλειστές τις επιχειρήσεις και τους περισσότερους Αμερικανούς στα σπίτια τους.

Σε κάθε περίπτωση, ο Τραμπ έχει πει ότι θέλει η χώρα να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς το συντομότερο δυνατόν και ότι τα μέτρα που έχουν στόχο να ανακοπεί η εξάπλωση της COVID-19 έχουν το δικό τους τίμημα σε ό,τι αφορά την οικονομία και τη δημόσια υγεία.