Η Πρωτομαγιά στη Ζήρια είναι πάντα κάτι που όλοι περιμένουμε. Χορός, τραγούδια, σπιτικές πίτες και άφθονο τοπικό κρασί σε ένα περιβάλλον που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι. Η καθιερωμένη και αγαπημένη γιορτή της Πρωτομαγιάς, φέτος πέφτει και αυτή θύμα της πανδημίας κάνοντάς μας να αναπολούμε τις προηγούμενες χρονιές.

Κι εκεί που νομίζαμε πως λόγω καραντίνας φέτος, δε θα πιάσουμε τον Μάη, έρχεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Άνω Ζήριας, να ανατρέψει τα δεδομένα αφού διέθεσε σε κάθε σπίτι ξεχωριστά από μία γλάστρα, προκειμένου οι κάτοικοι να πιάσουν τον Μάη, να φυτέψουν τα λουλούδια τους, και να στολίσουν τα μπαλκόνια τους!

Πρωτοβουλία που έγινε καλοδεχούμενη φυσικά από τους κατοίκους, οι οποίοι έσπευσαν να φυτέψουν ό,τι λουλούδι αρέσει στον καθένα και στόλισε ο καθένας την αυλή του προκειμένου κάτι έστω, να θυμίζει την περιβόητη… Ζηραίικη Πρωτομαγιά.

Το αποτέλεσμα; Άκρως εντυπωσιακό, πολύχρωμο και σίγουρα ανοιξιάτικο!

     

Η Πρόεδρος του Συλλόγου, κυρία Ελένη Κουτσουμπελίτη, μιλώντας στο e-loggos.gr δήλωσε: “Η Πρωτομαγιά φέτος είναι για όλους διαφορετική. Η η πανέμορφη γιορτή στη Άνω Ζήρια, δυστυχώς,  φέτος δε θα πραγματοποιηθεί… Το χωριό μας όμως, γιορτάζει με έναν ξεχωριστό τρόπο τον ερχομό της άνοιξης αλλά και την εργατική Πρωτομαγιά. Τα σπίτια στολίστηκαν με πολύχρωμες ζαρτινιέρες και υπέροχα λουλούδια, ομορφαίνοντας ακόμη περισσότερο το ούτως ή άλλως πανέμορφο χωριό μας!Εκ μέρους του Συλλόγου, εύχομαι σε όλους καλό μήνα και καλή Πρωτομαγιά!”