Μπορεί να μην είναι πλέον τόσο μικρή ώστε να γράφει γράμμα στον Άγιο Βασίλη, ωστόσο η Ραφαηλία Κ. από τις Καμάρες προτίμησε μια πιο ρεαλιστική λύση. Έγραψε ένα σημείωμα στον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ.Δημήτρη Καλογερόπουλο. Και μπορεί από τον Άγιο Βασίλη να μην έπαιρνε απάντηση ποτέ, ο Δήμαρχος όμως απάντησε και μάλιστα με έργο!
“Τώρα είσαι δήμαρχος. Θα φτιάξεις παιδικές χαρές σε χωριά και πόλεις” γράφει το σημείωμά της, το οποίο καρφίτσωσε στον πίνακα ανακοινώσεων του γραφείου του κ.Καλογερόπουλου.

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

φωτο: filodimos.gr

Η εντολή είναι σαφής. Η μικρή δεν επιλέγει καν να ρωτήσει. Απλώς δίνει εντολή.

Σε απλά ελληνικά, έγραψε αυτό το οποίο ζητούν εδώ και χρόνια τα παιδιά στις Καμάρες, στο Λόγγο, στα Σελιανίτικα…

Στα χωριά δηλαδή, όπου δεν υπάρχει κανένας χώρος για να δραστηριοποιηθούν οι μικροί μας φίλοι.

Η Ραφαηλία, ήξερε πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Όπως εξηγεί στο e-loggos.gr η μητέρα της, κυρία Δήμητρα Κιτσάτη, η μικρή γνώριζε ακριβώς τι έπρεπε να ζητήσει από τον Δήμαρχο: “Όταν ήμουν υποψήφια με τον Δήμαρχο, η Ραφαηλία ήταν κοντά μου σε κάθε συνάντηση που είχαμε ως επιτελείο. Είχε ιδιαίτερη συμπάθεια προς τον κ.Καλογερόπουλο, όπως και εκείνος για τη μικρή! Αυτό που την προβλημάτιζε, ήταν η έλλειψη της παιδικής χαράς στο χωριό, αφού δεν υπάρχει κάποιος χώρος για να εκτονώσουν τα παιδιά την ενέργειά τους και η μέριμνα των αδέσποτων ζώων. Είχε καταλάβει λοιπόν από τις συζητήσεις μας τι μπορεί να κάνει ένας δήμαρχος και ποιες είναι οι αρμοδιότητές του. Τη βραδιά των εκλογών, όταν κατάλαβε ότι ο κ.Καλογερόπουλος βγήκε Δήμαρχος, έτρεξε στο γραφείο του, έγραψε το μήνυμά της και το καρφίτσωσε στον πίνακα ανακοινώσεων!” Επόμενος ίσως στόχος της, η μέριμνα για τα αδέσποτα της περιοχής… Η ίδια άλλωστε, είναι λάτρης των ζώων, ονειρεύεται να γίνει κτηνίατρος και κάνει ιππασία.

                                          Σε πρώτη φάση, η αγκαλιά που εισέπραξε από τον κ.Καλογερόπουλο, ήταν αρκετή ώστε να εφησυχαστεί η ίδια, αλλά και να μεταδώσει τα νέα σε όλη την παρέα της στις Καμάρες.
Η δεύτερη φάση, η φάση υλοποίησης, ήρθε πριν από λίγες ημέρες, όταν ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή της παιδικής χαράς στο χωριό των Καμαρών.


Η Ραφαηλία μπορεί πλέον να είναι ήσυχη. Αντιλαμβανόμενη πως το αίτημά της βρήκε ανταπόκριση, γνωρίζει πολύ καλά πως σε λίγο καιρό θα μπορεί να παίζει με τους φίλους της όχι στην πλατεία, ούτε στους δρόμους, αλλά σε μια ολοκαίνουρια παιδική χαρά.

           

Όπως δήλωσε στο e-loggos.gr ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγιαλείας, κ.Λεωνίδας Καράμπελας, “το έργο της Παιδικής Χαράς των Καμαρών, προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί -το μεν τμήμα των οικοδομικών εργασιών έως την 31ην Μαρτίου 2021, το δε τμήμα της τοποθέτησης των οργάνων-παιχνιδιών την 2αν Απριλίου 2021”.
Ωστόσο, το lockdown που προέκυψε προφανώς και θα καθυστερήσει το έργο…