«Ο πόλεμος δεν έχει σταματήσει. Ακόμα δεν άρχισε», δήλωσε ο καθηγητής Γονιδιωματικής Ιατρικής στο ΜΙΤ, Μανώλης Κέλλης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο οποίος μάλιστα προειδοποίησε ότι θα υπάρξει και δεύτερο κύμα κορονοϊού.

Μεταξύ άλλων απαραίτητα στη μάχη κατά του κορονοϊού σύμφωνα με τον καθηγητή, είναι τα διαγνωστικά τεστ ώστε να μπορούμε να ξέρουμε ποιος έχει τον ιό.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ εξήρε το έργο της ελληνικής κυβέρνησης, που «μίλησε με τους ειδικούς και ακολούθησε πιστά τα μέτρα έγκαιρα».
Όπως εξήγησε ο καθηγητής, τρία πράγματα χρειάζεται να έχουμε για να μπορέσουμε σταδιακά και με ασφάλεια να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας.

    1. Διαγνωστικά τεστ ώστε να μπορούμε να ξέρουμε ποιος έχει τον ιό

    2. Τεστ που δείχνουν αν έχεις αντισώματα για τον ιό και

    3. Μάσκες για όλους για να μειωθεί η μετάδοση

«Δεν είμαστε έτοιμοι για τη μάχη. Δεν μπορεί να ξεκινήσει τώρα η άρση των μέτρων» τόνισε ο κ. Κέλλης, καθώς δεν έχουμε ακόμη τα απαραίτητα όπλα για τη μάχη με τον ιό.

Τα όπλα αυτά είναι:

– Εμβόλιο, το οποίο όμως θα αργήσει να κυκλοφορήσει

– Φάρμακα, τα οποία ήδη δοκιμάζονται και θα έρθουν πιο γρήγορα

– Αναπνευστήρες, μάσκες, κλίνες αρκετές για τον πληθυσμό

“Θα επανέλθουμε όταν θα υπάρχουν όλα αυτά” , επεσήμανε ο καθηγητής.

«Να γυρίσουμε σταδιακά πρώτα με τους πιο νέους. Στη συνέχεια, θα πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις και να αλλάξει και η οικονομία. Να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία στην εργασία και στην εκπαίδευση» τόνισε ακόμη ο καθηγητής.