«Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Αυτό προκύπτει τώρα» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, με αφορμή τις καταιγιστικές εξελίξεις που έχουν προκαλέσει οι βαριές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση-παρενόχληση από γνωστά πρόσωπα του θεάτρου, ειδικά δε του Δημήτρη Λιγνάδη που ήταν, μέχρι προ ημερών, καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Όπως ξεκάθαρα προκύπτει από τις  δηλώσεις της,  η Κυβέρνηση «αδειάζει», πλέον,  πλήρως τον γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη κατηγορώντας τον μάλιστα ευθέως για βαθιά υποκριτική συμπεριφορά: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης μάς εξαπάτησε. Με βαθιά υποκριτική τέχνη προσπαθούσε να μάς πείσει πως δεν έχει σχέση με όλα αυτά» υπογράμμισε η υπουργός Πολιτισμού προσθέτοντας πως  από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες γύρω από το όνομά του,  πιέστηκε  προκειμένου να αποκαλύψει εάν σχετίζεται με τις κατηγορίες αλλά ο ίδιος το αρνούνταν κατηγορηματικά.

Αναφερόμενη σε πληροφορίες που κυκλοφορούν και οι οποίες κάνουν λόγο για φιλικές σχέσεις του πρωθυπουργού κ.Κυριάκου Μητσοτάκηκαι της ίδιας με τον Δημήτρη Λιγνάδη, η  υπουργός δήλωσε κατηγορηματικά: «Ο πρωθυπουργός γνώριζε τον Λιγνάδη μόνο ως ηθοποιό. Ας βρουν έναν μάρτυρα, μια φωτογραφία που να δείχνει ότι ο πρωθυπουργός ή εγώ κάναμε προσωπική παρέα μαζί του. Δεν θα βρουν» είπε χαρακτηριστικά ενώ απέδωσε αυτές τις πληροφορίες σε κατασκευασμένα fake news που εξυπηρετούν συγκεκριμένους αντιπολιτευτικούς σκοπούς: «Ο βιαστής και ο βιασμός δεν έχουν πολιτικό χρώμα, δεν ανήκουν σε συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα» τόνισε με νόημα η ίδια και πρόσθεσε πως επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό απαιτείται συναίνεση.

Παράλληλα η  κ. Μενδώνη ανακοίνωσε πως σήμερα το πρωί κατέθεσε στον εισαγγελέα υπόμνημα – αναφορά με την οποία θέτει στην διάθεσή του το σύνολο των υπηρεσιών και των εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΠΟΑ αλλά και τον εαυτό της σε περίπτωση που χρειαστεί να καταθέσει ως μάρτυρας.

Σε ερωτήσεις που δέχτηκε από δημοσιογράφους σχετικά με την καθυστέρηση απομάκρυνσης του Δημήτρη Λιγνάδη από την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, δεδομένου ότι η πρώτη μήνυση εναντίον του είχε κατατεθεί ήδη από τις 5 Φεβρουαρίου ενώ μία μέρα αργότερα είχε δημοσιευθεί και συνέντευξη – καπαπέλτης που τον φωτογράφιζε ως πρωταγωνιστή σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, η Λίνα Μενδώνη απάντησε πως δεν είχε ενημερωθεί από την εισαγγελία  και πρόσθεσε πως ούτε από την διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου υπήρξε αναφορά κάποιου συγκεκριμένου περιστατικού που τον αφορούσε.