Συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου το βράδυ της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου.

Η Ολυμπιονίκης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη το 1998, ενώ περιέγραψε και το πώς ο θύτης κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της.
«Το τραύμα που είχα υποστεί ήταν τόσο βαθύ και είχα απωθήσει τα πρώτα χρόνια αυτό το συμβάν από μέσα μου. Τα πρώτα χρόνια δεν μπορούσα καν να το σκέφτομαι γιατί δεν θα μπορούσα να λειτουργήσω καθόλου. Προσπάθησα να αφοσιωθώ στο άθλημά μου. Εφόσον δεν είχα αντιδράσει άμεσα εκείνη τη χρονική στιγμή, συνειδητοποίησα ότι και να έβγαινα να μιλήσω, δεν θα μπορούσα να το αποδείξω. Οπότε φοβόμουν κατά κάποιο τρόπο τις συνέπειες αυτού του πράγματος.

Με την πάροδο του χρόνου συνειδητοποίησα ότι υπήρχε ομερτά στην ομοσπονδία. Υπήρχε ένα σύστημα που δεν άφηνε κανέναν αθλητή να φωνάξει, δεν μπορούσαμε να εισακουστούμε. Όταν διαμαρτυρόμασταν για οτιδήποτε, υπήρχε μια συστηματική αποσιώπηση αυτών των γεγονότων που σημαίνει ότι ποτέ δεν θα βρίσκαμε το δίκιο μας. Στη συνέχεια σε πολλές φάσεις, υπήρχε το συναίσθημα της δυσφορίας που είχα και δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Γιατί συνειδητοποιούσα κατά κάποιο τρόπο ότι έλεγα ψέματα στον εαυτό μου ότι αυτό θα περάσει. Αυτό που μου έδωσε μεγάλη δύναμη, αφενός είναι ότι άκουσα κάποια σχόλια από κάποιον πατέρα, ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος αποπλανεί παιδιά, όπου συνειδητοποίησα εκεί, ούσα μητέρα, ότι αυτό συνεχίζει να δραστηριοποιείται κατά αυτόν τον τρόπο, και ένιωσα μεγάλη ευθύνη. Με αφορμή την αγωγή που έγινε κατά του Νίκου Κακλαμανάκη, όλοι οι αθλητές βγήκαμε και μιλήσαμε, ο ένας στήριξε τον άλλον και μπορέσαμε να πάμε στην δικαιοσύνη.

Όταν μάθαμε ότι είχε έρθει σαν παράγοντας στους αγώνες για την πρόκριση, ήμασταν ενθουσιασμένες. Λέγαμε, επιτέλους θα έχουμε κάποιον να μας βοηθήσει. Οι άνθρωποι που συνήθως προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, σε τέτοιες εντελώς άρρωστες συμπεριφορές, είναι αυτοί που ήδη έχουν αποκτήσει κάποια οικειότητα με τα θύματα. Έτσι, δεν έχει καμία άμυνα το θύμα. Δεν το περιμένει, δεν μπορεί να το φανταστεί. Δεν το περίμενα ποτέ από αυτόν.

Μέχρι στιγμής, βλέπω ότι δυστυχώς η νομοθεσία λειτουργεί υπέρ του θύτη. Υπάρχει χρονικό περιθώριο που μπορείς να καταγγείλεις αυτά τα γεγονότα. Για κακοποίηση 15 χρόνια μέχρι να παραγραφεί το αδίκημα, εφόσον είσαι ενήλικος, και τρεις μήνες για σεξουαλική αποπλάνηση. Επομένως, πρέπει το θύμα να λειτουργήσει άμεσα».

Η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε και για την συνάντηση που είχε μαζί του και την απουσία μεταμέλειας για την πράξη του:

«Προσπάθησε να πει ότι δεν έγινε κάτι, φυσικά προσπάθησε να αρνηθεί ότι ήταν βιασμός. Δεν ακούστηκε συγγνώμη. Εμένα με ενδιαφέρει να μην κάνει ξανά κακό».