“ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ”

 

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής 6 Αυγούστου 2021, δημοσίευμα εφημερίδας της Πελοποννήσου κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με τίτλο “ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Ζήρια: Έπιασαν τον εμπρηστή – Έβαλε την πρώτη σπίθα και το έσκασε”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, “Ο συλληφθείς κατά την προσαγωγή του παραδέχθηκε πως ευθύνεται για την πρόκληση της πυρκαγιάς και φέρεται να δικαιολόγησε την άτακτη φυγή του από το σημείο, υποστηρίζοντας πως φοβήθηκε”.

Το δημοσίευμα αφήνει να εννοηθεί ότι σιδεράς του Αιγίου είναι ο εμπρηστής που προκάλεσε τη μεγάλη πυρκαγιά στη Ζήρια το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021. Μόνο που ο σιδεράς, συνελήφθη και κλήθηκε για κατάθεση σε ό,τι αφορά τη δράση του την 26η Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία είχε ξεσπάσει φωτιά στη Ζήρια η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

TO E-LOGGOS.GR επικοινώνησε με τον άνθρωπο ο οποίος χαρακτηρίζεται ως “εμπρηστής”.

Πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς επαγγελματίες του Αιγίου, ο οποίος είδε ξαφνικά το όνομά του να εμπλέκεται στη φωτιά που ξέσπασε στη Ζήρια. Οπως δηλώνει ο ίδιος, όλα είναι ψέμματα καθώς εκείνη την ημέρα δε χρησιμοποιούσε μηχάνημα για ηλεκτροσυγκόλληση παρά μόνο έβαφε. Μάλιστα,  εκτός από τη δική του κατάθεση στην Πυροσβεστική, έχουν καταθέσει και μάρτυρες σύμφωνα με τους οποίους ο άνθρωπος αυτός όντως στις 26 Ιουλίου εκτελούσε εργασίες σε οικία και μόνο έβαφε.

“Καταρχάς, σας ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να μας πάρετε τηλέφωνο. Εγώ εκείνη την ημέρα έβαφα. Ήρθε η ίδια η ιδιοκτήτρια και με είδε που έβαφα. Όταν πήγα να φύγω, είδα τη φωτιά. Μίλησα με τον αδερφο μου και εμείς οι ίδιοι πήραμε τηλέφωνο την Πυροσβεστική. Σας λέω ακριβώς ό,τι κατέθεσα. Έγινε προσωρινή σύλληψη γιατί έτσι λέει ο νόμος. Με θεώρησαν ύποπτο γιατί έφυγα και τους εξήγησα ότι έφυγα γιατί όλοι εμένα θα κατηγορούσαν. Και έτσι έγινε. Αυτά, τα έχω καταθέσει όλα. Εγώ δούλεψα τροχό την προηγούμενη εβδομάδα. Την 26η Ιουλίου μόνο έβαφα. Ο δικηγόρος μου ο κ.Ανδρέας Φλώρος θα αναλάβει όλα τα υπόλοιπα.”

 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας Γιώργος Ντίνος, ο οποίος δηλώνει αποκλειστικά στο E-LOGGOS.GR:

“Δημιουργήθηκε λάθος εντύπωση από το δημοσίευμα. Δεν αφορά στη μεγάλη πυρκαγιά του Σαββάτου 31/07, μιλάμε για επαγγελματία άνθρωπο, και αφορά στην πυρκαγιά της 26ης Ιουλίου που ξέσπασε στη Ζήρια και κατασβέσθηκε γρήγορα”