Συγκλονιστική ανταπόκριση χάρη στην ευαισθητοποίηση των Ελλήνων πολιτών για την υπόθεση του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της MDA Ελλάς, μέχρι σήμερα έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 3.442.000ευρώ.
Αξίζει να επισημάνουμε πως το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό συμπληρώθηκε σχεδόν σε ένα μήνα και συνέβαλλαν σ’ αυτό 100.000 και πλέον δωρητές που στήριξαν συλλογικά τον αγώνα της οικογένειας. Όπως αναφέρεται, κατόπιν επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Boston Children’s Hospital κοινοποιήθηκε πως η τελική εκτίμηση για την πραγματοποίηση της θεραπείας Zolgensma οποία ανέρχεται στα 2.826.960,10 δολάρια. Η εν λόγω εκτίμηση περιλαμβάνει την τιμή του φαρμάκου, τις υπηρεσίες χορήγησης και τις αμοιβές του ιατρικού προσωπικού. Η MDA ευχαριστεί τον Υπουργό Υγείας κύριο Βασίλη Κικίλια για τη μεσολάβηση και την υποστήριξή του, στη μείωση του τελικού κόστους για τη νοσοκομειακή περίθαλψη.

Επίσης αναφέρεται ότι για το συνολικό κόστος, το οποίο περιλαμβάνει επιπλέον τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής, μετακίνησης καθώς και τις θεραπείες που απαιτούνται για την βελτίωση και διατήρηση της φυσικής κατάστασης του ασθενούς (φυσικοθεραπείες, εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, υδροθεραπείες κλπ.) καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του Παναγιώτη-Ραφαήλ στη Βοστώνη θα δοθεί λεπτομερής απολογισμός μετά από την ασφαλή επιστροφή του στην Ελλάδα. Έχουν ήδη ξεκινήσει όλες οι ιατρικές εξετάσεις και οι απαραίτητες διαδικασίες για την άμεση αναχώρηση του παιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι ηκαμπάνια για τον Παναγιώτη – Ραφαήλ Γλωσσιώτη, θα είναι ενεργή μέχρι και τη Πέμπτη 31/10/2019.