Τρεις σοβαρές μαρτυρίες έρχονται να συγκλονίσουν τον χώρο του θεάτρου, καθώς τρεις πασίγνωστες Ελληνίδες ηθοποιοί κατηγορούν γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open σωρεία καταγγελιών έχει δεχθεί το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και ο Πρόεδρός του, Σπύρος Μπιμπίλας, για υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης ή λεκτικής και σωματικής βίας στο θεατρικό σανίδι. Οι άνθρωποι του θεάτρου σπάνε τη σιωπή τους και τον λόγο έχει τώρα το νεοσύστατο πειθαρχικό συμβούλιο, στο οποίο θα κληθούν άμεσα να δώσουν εξηγήσεις οι εμπλεκόμενοι.
Ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ, ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας δήλωσε στο Open: «Είναι πολλές (οι καταγγελίες). Δεν έχει νόημα να μπούμε σε αριθμούς, δηλαδή όποιον αριθμό και να πούμε, μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι πολύ μικρότερος ή μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος. Σίγουρα θα είναι πάρα πολύ μεγάλος στο τέλος. Ήδη έχουν αρχίσει να πληθαίνουν οι καταγγελίες».
Μεταξύ των καταγγελιών ξεχωρίζουν τρεις σοβαρές μαρτυρίες σε βάρος πολύ γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη, που θα ταράξουν τον χώρο του θεάτρου.
Σύμφωνα με το Mega, οι τρεις ηθοποιοί κατηγορούν γνωστό ηθοποιο-σκηνοθέτη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και σοβαρές πράξεις αντισυναδελφικής και αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς και ζητούν τη διαγραφή του από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.
Πρόκειται για τις ηθοποιούς Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, πλήθος καταγγελιών αναμένεται να γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες.