Την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας και των εισαγγελικών Αρχών, όσο και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, προκάλεσε το δημοσίευμα του ειδησεογραφικού site zougla.gr, σύμφωνα με το οποίο ιερέας της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι, προσέφερε τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς, κυρίως μεγάλης ηλικίας από την πίσω πόρτα του Ναού. Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα.

Όπως δήλωσε το απόγευμα της Κυριακής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς: «Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».

Λίγο αργότερα μάλιστα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, για το ζήτημα.

Ο υπουργός ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς τα πραγματικά περιστατικά και εξέφρασε «την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους Εισαγγελείς, οι οποίοι θα επιτελέσουν πλήρως το καθήκον τους».

Οι αρχές αναζητούν τον ιερέα, όσο και ενδεχομένως ανθρώπους που τον βοήθησαν..

Πηγή: zougla.gr