«Η ανάπτυξη της Μεσογείου, του Αιγαίου και της Μαύρης Θάλασσας είναι στο άμεσο ενδιαφέρον μας. Όπως είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των ομογενών μας στην Κύπρο, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία έτσι είναι καθήκον μας να κάνουμε τα ίδια σε περιοχές στα Βαλκάνια και την Ευρώπη» τάδε έφη Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζοντας έτσι το κρεσέντο των προκλητικών τοποθετήσεών του. Βάσει των νέων δηλώσεων του τούρκου προέδρου, φαίνεται για μια ακόμη φορά πως η Τουρκία δείχνει να μην έχει καμία διάθεση να σταματήσει να προκαλεί σε όλα τα επίπεδα.
Μεσότιτλος: «Όταν ξυπνούν τον γίγαντα, θα υποστούν και τις συνέπειες»
«Όπως φτιάξαμε drones και ελικόπτερα, έτσι θα φτιάξουμε και το δικό μας μαχητικό αεροσκάφος. Η ώρα ζυγώνει. Όταν ξυπνούν τον γίγαντα, θα υποστούν και τις συνέπειες», τόνισε χαρακτηριστικά στο κυπριακό μέσο sigmalive.gr ξεκινώντας την ομιλία του για την απόκτηση νέας κορβέτας, αναφερόμενος και πάλι στη ναυμαχία της Πρέβεζας.
«Μας κάνει υπερήφανους ο στόλος, η πειθαρχία και οι ικανότητες του πολεμικού μας ναυτικού. Αυτά που συμβαίνουν τελευταία στον κόσμο και στη Μεσόγειο είναι σημάδια ότι πρέπει να γίνουμε ακόμη πιο ισχυροί σε κάθε επίπεδο, όπως στη θάλασσα. Η Τουρκία σήμερα είναι ανάμεσα στις 10 χώρες στον κόσμο που έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει με δικές της δυνάμεις πολεμικό πλοίο», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Και νέα γεώτρηση από το Γιαβούζ τις επόμενες μέρες
Την ίδια στιγμή, η Άγκυρα σπεύδει να αποδείξει ότι δεν σκοπεύει να μείνει μόνο στα λόγια, αλλά να προχωρήσει και σε πράξεις.
Αυτό γιατί, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, το Γιαβούζ μπαίνει και πάλι στο προσκήνιο. Όπως ανακοίνωσε ο Φατίχ Ντονμέζ το το Γιαβούζ θα ξεκινήσει τη νέα γεώτρησή του τις επόμενες μέρες. Παράλληλα έστειλε «μήνυμα» για τον Πορθητή αλλά και το Ορούτς Ρέις.
«Κάθε τρυπάνι είναι υπογραφή για το φωτεινό μέλλον της Τουρκίας»
«Σήμερα με 4 πλοία μας η σημαία μας κυματίζει σε κάθε σπιθαμή της ανατολικής Μεσογείου» είπε ο Ντονμέζ.
«Οι ομάδες μας δουλεύουν με μεγάλη αφοσίωση μέρα νύχτα για να δώσουν τα χαρμόσυνα νέα στον λαό μας. Το Γιαβούζ τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει την γεώτρηση του στο νέο του σημείο. Και το Ορούτς Ρέις ολοκλήρωσε το 30% της εργασίας του στη δική του περιοχή ανατολικά της Αττάλειας. Και το Φατίχ αυτή τη στιγμή έφτασε κάτω από τα 4 χιλιάδες μέτρα» συμπλήρωσε.
«Κάθε τρυπάνι που χτυπάμε υπόγεια είναι υπογραφή για το φωτεινό μέλλον της Τουρκίας. Κάτω από αυτή την υπογραφή υπάρχει ο μόχθος και η πίστη των 82 εκατομμυρίων» κατέληξε μιλώντας σε τελετή για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς 2019-2020.