Η τροπολογία που προβλέπει ποινή φυλάκισης 10 ετών για τη δολοφονία και τον βασανισμό ζώων, αναμένεται εκτός απροόπτου να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή.

Η ιδιαίτερα αυστηρή ποινή φυλάκισης έρχεται τη στιγμή που άφωνη η κοινή γνώμη παρακολουθεί να γίνονται γνωστά καθημερινά όλο και βιαιότερα εγκλήματα με θύματα ανυπεράσπιστα ζώα.
Έτσι ένα πάγιο αίτημα των φιλοζωικών οργανώσεων καθώς και χιλιάδων φιλόζωων γίνεται πράξη αφού επί της ουσίας η δολοφονία και ο βασανισμός ζώων θα αντιμετωπίζεται σαν κακούργημα.
Η τροπολογία προβλέπει ποινή κάθειρξης 10 ετών – από 1 χρόνο που προβλεπόταν- για όποιον φονεύει ή βασανίζει ζώα με την με την εσκεμμένη πρόκληση έντονου πόνου ή σωματικής εξάντλησης επικίνδυνης για την υγεία τους.
Όσον αφορά τα πρόστιμα με τον ισχύοντα νόμο προβλέπεται χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 ευρώ, ενώ με την τροπολογία που αναμένεται να ψηφιστεί προβλέπεται πρόστιμα από 3.600 έως 18.000 ευρώ.
Παράλληλα διατηρείται η ποινή φυλάκισης ενός έτους για αδικήματα όπως: εγκατάλειψη, εισαγωγή, εμπορία, αναπαραγωγή ακρωτηριασμένων σκύλων και συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζωών σε εκθέσεις, κακοποίηση, βάναυση μεταχείριση.

Πηγή: zoon.gr