Η φράση αυτή του πρίγκιπα Χάρι, είναι ίσως το ίδιο ανατριχιαστική με την εικόνα του ίδιου και του αδερφού του τη μέρα που κήδευαν τη μητέρα τους, την αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάννα.
Τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, μήνυσαν τη Mail on Sunday καθώς κατηγορούν την εφημερίδα ότι δημοσίευσε παράνομα μια ιδιωτική επιστολή της δούκισσας. Σε επίσημη ανακοίνωση, ο πρίγκιπας Χάρι ανέφερε πως εκείνος με την Μέγκαν αναγκάστηκαν να αναλάβουν νομική δράση εναντίον της «ανελέητης προπαγάνδας». «Έχασα την μητέρα μου και τώρα βλέπω την σύζυγό μου να πέφτει θύμα των ίδιων ισχυρών δυνάμεων», ανέφερε ο Δούκας του Σάσεξ. Η νομική εταιρία Schillings, που εκπροσωπεί την Μέγκαν Μαρκλ, κατηγόρησε την βρετανική εφημερίδα για μια σειρά από «ψευδείς, υποτιμητικές ιστορίες».
Σε μια μακροσκελή προσωπική ανακοίνωση, στην επίσημη ιστοσελίδα του βασιλικού ζεύγους, ο πρίγκιπας Χάρι είπε πως ο οδυνηρός αντίκτυπος του αδιάκριτου τρόπου των μέσων ενημέρωσης τους οδήγησε να αναλάβουν δράση. Αναφερόμενος στην μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, ο Χάρι είπε πως ο μεγαλύτερος φόβος του είναι να επαναληφθεί η ιστορία. «Έχω δει τι συνέβη όταν κάποιος που αγαπώ εμπορευματοποιείται σε βαθμό που δεν του συμπεριφέρονται πια ή τον βλέπουν ως αληθινό άνθρωπο», σημείωσε ο Δούκας του Σάσεξ. Τα έξοδα της δικαστικής διαμάχης πληρώνει το βασιλικό ζεύγος και οποιαδήποτε έσοδα θα δωριστούν σε φιλανθρωπική οργάνωση κατά του bullying.
«Η σύζυγός μου έχει γίνει ένα από τα τελευταία θύματα των βρετανικών ταμπλόιντ που ενορχηστρώνουν καμπάνιες εναντίον ατόμων χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες- μια αδιάκριτη καμπάνια που έχει κλιμακωθεί τον τελευταίο χρόνο, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ενώ μεγαλώνουμε τον νεογέννητο γιο μας», σημείωσε ο πρίγκιπας Χάρι. Και πρόσθεσε: «Υπάρχει ανθρώπινο κόστος σε αυτήν την ανελέητη προπαγάνδα, ειδικά επειδή είναι ψευδής και κακοήθης, και παρόλο που συνεχίζουμε με γενναιότητα, δεν μπορώ να περιγράψω πόσο οδυνηρό είναι» «Η Μέγκαν είναι η ίδια γυναίκα που ήταν στη μέρα του γάμου μας με αυτήν που βλέπετε στην περιοδεία στην Αφρική. Τόσο καιρό είμαι σιωπηλός μάρτυρας στο προσωπικό της βασανιστήριο. Το να κάθομαι άπραγος και να μην κάνω τίποτα θα ήταν ενάντια σε όσα πιστεύουμε», κατέληξε ο ίδιος.