Το «Χριστός Ανέστη» από τα χείλη του παπα Χρήστου στον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου Λόγγου είχαν την ευκαιρία να ακούσουν όσοι πιστοί προσήλθαν το πρωί της Κυριακής  στην Εκκλησία του χωριού. Ένα «Χριστός Ανέστη» που φέτος δεν ακούσαμε το βράδυ της Ανάστασης, καθώς η πανδημία μας ανάγκασε να περάσουμε ένα διαφορετικό Πάσχα.

Διαφορετική ήταν και η κατάσταση στο εσωτερικό της εκκλησίας. Αντισηπτικά στην είσοδο του Ναού, αλλά και διάσπαρτα στο χώρο μπροστά από τις εικόνες, η νεωκόρισσα κυρία Βούλα να απολυμαίνει τις επιφάνειες των εικόνων μετά από κάθε ασπασμό πιστού και η φωνή του ψάλτη να παρακαλεί τον κόσμο να κρατάει αποστάσεις κατά τη διάρκεια της Θείας Κοινωνίας. Καταστάσεις πρωτόγνωρες, στις οποίες όμως έχουν προσαρμοστεί όλοι για το καλό όλων μας. Οι πιστοί στέκονταν σε απόσταση ο ένας από τον άλλον ενώ οι πόρτες της εκκλησίας ήταν ανοιχτές καθ’όλη τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προκειμένου να αερίζεται καλά ο χώρος.

   

«Ας ελπίσουμε ότι δε θα χρειαστεί να ξανακλείσουν οι εκκλησίες μας» είπε στο τέλος ο πατέρας Χρήστος Τσούλκας και έψαλλε το «Χριστός Ανέστη» μαζί με τους πιστούς.