Εξετάζονται οι συγγενείς της

Οι συνταξιδιώτες της από την πτήση της επιστροφής της από το Μιλάνο, θα κληθούν από την αεροπορική εταιρεία για ιατρικές εξετάσεις.

 

Η 38χρονη επιχειρηματίας νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Αεροπορικώς και όχι οδικώς, ήρθε η 38χρονη στη Θεσσαλονίκη από το Μιλάνο, η οποία είναι και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Η γυναίκα είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο για να παρακολουθήσει το Fashion week  και επέστρεψε αεροπορικώς με την Ryanair.

Είναι επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο της μόδας, ενώ ασχολείται και με τα κοινά στην τοπική αυτοδιοίκηση στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Είχε μεταβεί στο Μιλάνο για επαγγελματικούς λόγους, καθώς η προηγούμενη ήταν η εβδομάδα μόδας στην ιταλική πόλη.

Η 38χρονη επισκέφθηκε το νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» μετά την άφιξή της από το Μιλάνο, ενώ προηγουμένως είχε ζητήσει  πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας).

Για ιατρικές εξετάσεις έχουν κληθεί τόσο ο σύζυγός της με το παιδί τους όσο και η μητέρα της 38χρονης.

Ακόμη, από την αεροπορική εταιρεία θα κληθούν για εξετάσεις όλοι όσοι ταξίδευαν στην ίδια πτήση με την 38χρονη από το Μιλάνο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο της ομάδας των ειδικών του υπ. Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, η γυναίκα νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» και λαμβάνει ήδη αντιιική αγωγή.

Το «ΑΧΕΠΑ» παραμένει σε υψηλή ετοιμότητα. Ενδεικτικό είναι ότι έχει ζητηθεί από τους προϊσταμένους τμημάτων να παραμείνουν στο νοσοκομείο και μετά το πέρας της βάρδιας τους, λόγω και της παρουσίας του κ. Βασίλη Κικίλια στη Θεσσαλονίκη, ενώ έπειτα από σύσκεψη ανακαλούνται όλες οι άδειες των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν αδειάσει τη μισή Παθολογική κλινική, προκειμένου να εξασφαλίσουν χώρο για νέα κρούσματα.

Ο κ. Τσιόδρας συνέστησε ψυχραιμία, ενώ τόνισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του κρούσματος.

 

Πηγή:protothema.gr