Τα αποτελέσματα του πρώτου lockdown τα είδαμε όλοι στη ζυγαριά μας. Σύμφωνα με διατροφολόγους, ο μέσος όρος των κιλών που πήραμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας της περασμένης άνοιξης, ήταν 3 με 4 κιλά.
Πώς θα αποφύγουμε κάτι τέτοιο στην Καραντίνα Νο2;
Τα πράγματα είναι πιο απλά απ’όσο τελικά νομίζουμε!
Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και θα δικαιωθείτε!

1. Φτιάξε πλάνο διατροφής
Όσο και αν φαίνεται περίεργο είναι πολύ πιο εύκολο να διατηρήσουμε το πρόγραμμά μας όσο βρισκόμαστε στο σπίτι. Έχουμε τον χρόνο να προετοιμάσουμε τα γεύματά μας και καμία δικαιολογία για να τα παραλείψουμε. Μπείτε σε πρόγραμμα και βρείτε τον ρυθμό σας!
2. Πίνετε πολλά υγρά
Δύο λίτρα νερό την ημέρα είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας όπως και αρωματικά βότανα σε τσάι τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας.
3. Γυμναστείτε
Δεν είναι δικαιολογία ότι τα γυμναστήρια έκλεισαν η ότι δεν έχουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό για τις ασκήσεις. Στείλτε μήνυμα για σωματική άσκηση και περπατήστε! Αν χρειάζεστε ιδέες για ασκήσεις μπορείτε να ψάξετε στο Youtube το οποίο είναι γεμάτο με βίντεο για καθημερινές ασκήσεις χωρίς εξοπλισμό.
4.Μην επιτρέπετε σνακ μέσα στο σπίτι
Αντικαταστήστε τις “αμαρτωλές γεύσεις” με φρούτα, λαχανικά και αν θέλετε να κρατήσετε κάτι για έκτακτη ανάγκη φροντίστε να είναι προϊόντα υγείας, όπως μπάρες, ριζογκοφρέτες και μαύρη σοκολάτα αντί για γάλακτος.
5.Επιλέξτε λιγότερους υδατάνθρακες και περισσότερη πρωτεΐνη
Οι υδατάνθρακες είναι ένας από τους κύριους λόγους που παίρνουμε κιλά. Προτιμήστε ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες (ζωικές ή φυτικές). Δηλαδή, αυγά, κρέας, μανιτάρια, σόγια, ψάρια. Όλα αυτά θα κρατήσουν σε εγρήγορση τον οργανισμό σας και δεν θα σας κάνουν να βάλετε βάρος!