Ο κανονισμός ήταν σαφής. Υποχρεωτική μάσκα στα κομμωτήρια, και σε όσους υπαλλήλους καταστημάτων έρχονται σε επαφή με μη τυποποιημένα τρόφιμα. Στους ρυθμούς της νέας πραγματικότητας κινείται και η περιοχή μας, με τους επαγγελματίες να δηλώνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα νέα δεδομένα.

Σελιανίτικα, Λόγγος, Καμάρες, προσαρμόζονται στη μετά καραντίνας εποχή.

Όπως φάνηκε, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, στους Έλληνες έλειψαν περισσότερο τα κομμωτήρια. Άνδρες και γυναίκες ανυπομονούσαν για τη λήξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας, προκειμένου να επισκεφθούν το κομμωτήριο. Το κομμωτήριο του κυρίου Τάκη Ρουμπά, άνοιξε τις πόρτες του τη Δευτέρα το πρωί, προκειμένου να υποδεχθεί τον κόσμο. Ο κύριος Ρουμπάς, φοράει απαραιτήτως τη μάσκα του ενώ για τους πελάτες, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν είναι υποχρεωτική. Ο ίδιος ωστόσο, διαθέτει στο κατάστημα γάντια, αντισηπτικά αλλά και μάσκες για όσους τα ζητήσουν. Το κομμωτήριο δέχεται πελάτες μόνο κατόπιν ραντεβού ενώ το ωράριό του είναι από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

«Για εμάς η μάσκα είναι υποχρεωτική» δηλώνει στο e-loggos.gr η κυρία Βιολέττα Σακκά, από το γνωστό σε όλους μας μανάβικο των Καμαρών. Η ίδια, φοράει τη μάσκα της, ενώ στην είσοδο του καταστήματος υπάρχουν αντισηπτικά και γάντια για τους πελάτες. Με γάντια και μάσκα και οι υπάλληλοι, καθώς έρχονται σε άμεση επαφή με φρούτα και λαχανικά.

   

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κυρία Βασιλική Κουτσουμπελίτη, από το κρεοπωλείο της περιοχής, η οποία και μάσκα φοράει, αλλά και διαθέτει όλα τα μέτρα προστασίας για τους πελάτες της.

«Εμείς φοράμε τη μάσκα, όμως τον κόσμο τον ξενίζει» δηλώνει στο e-loggos.gr ο κύριος Νίκος Κραβαρίτης, ιδιοκτήτης του φούρνου στα Σελιανίτικα. «Υπάρχουν πελάτες, οι οποίοι μου ζητούν να τη βγάλω» τονίζει ο ίδιος και συνεχίζει λέγοντας πως στον κόσμο, έλειψε η επαφή και το χαμόγελο, ωστόσο εκείνος επιμένει να τηρεί όλα τα μέτρα ασφαλείας για το καλό όλων μας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το μανάβικο στα Σελιανίτικα. Ιδιοκτήτες και υπάλληλοι, εξυπηρετούν τον κόσμο χαμογελαστοί μεν, ωστόσο το χαμόγελό τους το κρύβουν οι μάσκες, τις οποίες είναι υποχρεωμένοι να φορούν αφού έρχονται και αυτοί σε επαφή με μη τυποποιημένα προϊόντα.

Με χαμόγελο που κρύβεται και ο κρεοπώλης των Σελιανιτίκων, κύριος Βασίλης Δρούκας. Ο κ.Δρούκας, ήταν από τους πρώτους ίσως που επέβαλαν τη μάσκα στους υπαλλήλους και παράλληλα τηρεί αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας και για τους πελάτες του, στους οποίους επιτρέπει να εισέρχονται στο κατάστημα ένας ένας.

Με μάσκα και γάντια και η κυρία Μαρία Καπετζώνη, στο παντοπωλείο του Λόγγου. Η ίδια, έχει τοποθετήσει στην είσοδο του καταστήματος γάντια και αντισηπτικό για τους πελάτες και αναγκάζεται να φορά τη μάσκα της κάθε φορά που πρέπει να εξυπηρετήσει πελάτη ο οποίος ζητά μη τυποποιημένα προϊόντα όπως φρούτα, λαχανικά και τυροκομικά.