Στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής 16/05 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Ζήρια, η σπίθα από ένα καντήλι στάθηκε ικανή ώστε να πάρει φωτιά η είσοδος της εκκλησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παιδιά που βρίσκονταν σε κοντινό σπίτι αντιλήφθηκαν πως κάτι συμβαίνει, βγήκαν έξω και όταν πλησίασαν είδαν τις φλόγες να ξεπηδούν από το ναό. Κάλεσαν σε βοήθεια, τηλεφώνησαν στην Πυροσβεστική, ωστόσο δεν μπορούσαν να περιμένουν βλέποντας την εκκλησία να τυλίγεται στις φλόγες.

Έσπασαν την πόρτα και προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά με λάστιχα από το προαύλιο.

Η Πυροσβεστική έφτασε λίγα λεπτά αργότερα, όμως τα παιδιά με τη βοήθεια κατοίκων τα είχαν ήδη καταφέρει.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι μεγάλες καθώς έχει καταστραφεί ένα μεγάλο μέρος της κεντρικής εισόδου του Ναού.

                               

                                             

Ο Αθλητικός Σύλλογος Αχιλλέας Καμαρών εξέδωσε ανακοίνωση και καλεί τους φίλους και τους κατοίκους της περιοχής, να βοηθήσουν όπως μπορούν ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές.

“Ο Αθλητικός Σύλλογος Αχιλλέας Καμαρών, καλεί τα μέλη τους φίλους και τους κατοίκους της περιοχής να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν και επιθυμούν για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της κοινότητας Ζήριας, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εντός του Ναού τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 16/5 /2021. Πιστεύουμε ότι το κάλεσμα μας θα έχει μεγάλη ανταπόκριση σε όλη την Αιγιαλεία και όχι μόνο . Μπορείτε να επικοινωνείτε με τον πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου κύριο Ανδρέα Νιγιάννη/693 2401 281 και την κυρία Τσούτση Αλίκη β αντιπρόεδρο και υπεύθυνη επικοινωνίας 697 89 50 980”.