Τουαλέτες που θυμίζουν δημόσια ουρητήρια στην Ομόνοια και παρόλα αυτά, απευθύνονται σε περισσότερους από 100 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καμαρών, ηλικίας από 6 έως 12 χρόνων !

Εν έτει 2021, όχι μόνο οι τουαλέτες είναι του λεγόμενου οθωμανικού τύπου, αλλά παρουσιάζουν και εικόνα φθοράς και εγκατάλειψης. 

         

Οι τουαλέτες του Δημοτικού Σχολείου Καμαρών, είναι εδώ και χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που όμως σε περίοδο κορωνοϊού, -όταν όλοι τρέμουμε την οποιαδήποτε μόλυνση, πόσο μάλλον για τα ίδια μας τα παιδιά- εντείνεται ακόμα περισσότερο, όπως καταγγέλλει ο κ.Παναγιώτης Κουτσούκης, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και τοπικός σύμβουλος. 

         

Τουαλέτες χωρίς πόρτες, σπασμένα πλακάκια, μουχλιασμένοι τοίχοι, σκουριές, βρύσες μέσα στη λάσπη είναι μόνο ελάχιστα από αυτά που μαρτυρούν οι φωτογραφίες… 

“Η κατάσταση είναι τραγική, προσωπικά θεωρώ ότι σε αυτές τις βρύσες και σε αυτές τις τουαλέτες, δε βάζεις ούτε ζώα” δηλώνει ο κ.Κουτσούκης και καταγγέλλει στο e-loggos.gr την αδιαφορία των υπευθύνων αλλά και την επικινδυνότητα που προκύπτει από τις αμέλειες…. “Φανταστείτε ότι για να πάει στην τουαλέτα ένα παιδί, εκτός του ότι μπορεί να κολλήσει το παραμικρό, πρέπει να παίρνει μαζί του άλλο ένα σε ρόλο σωματοφύλακα, προκειμένου να μην μπει κάποιος μέσα!”

Φωτ.: Οι βρύσες απ’όπου πίνουν νερό περισσότερα από 100 παιδιά 

Και τι έχει γίνει για όλα αυτά; Όπως αποκαλύπτει ο κ.Κουτσούκης, οι υπεύθυνοι έταξαν να φτιάξουν τις τουαλέτες από τον περασμένο Οκτώβριο! “Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ήρθαν τον περασμένο Οκτώβριο, είδαν, παρουσία μάλιστα της Διευθύντριας του Σχολείου, και υποσχέθηκαν πως οι τουαλέτες και οι βρύσες θα είναι έτοιμες όταν ανοίξουν τα σχολεία, μετά το lockdown. Τα σχολεία άνοιξαν. Τα συμπεράσματα δικά σας”.