Πλήρη προσαρμογή στις πρωτοφανείς συνθήκες που βιώνουμε φαίνεται πως δείχνει η Κοινότητα Σελιανιτίκων. Την ώρα που και στη χώρα μας θα έλεγε κανείς πως δε λειτουργεί τίποτα, το Κοινοτικό Συμβούλιο Σελιανιτίκων, σε συνεργασία με τις δημοτικές υπηρεσίες και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, όχι μόνο προχώρησε σε εργασίες που αφορούν στα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά όπως φαίνεται στην εποχή μετά του κορωνοϊού, τα Σελιανίτικα θα είναι ακόμα πιο όμορφα από πριν!

Αποκατάσταση λειτουργίας ATM

Με την καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου της κοινότητας Γεωργίου Ρόζου, μετά από έγγραφη επιστολή του προς τα Κεντρικά της Εθνικής Τράπεζας, αποκαταστάθηκε προ καιρού πλήρως η λειτουργία του αυτόματου μηχανήματος συναλλαγών (Α.Τ.Μ.) και έτσι πλέον οι συναλλασσόμενοι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται καθημερινά, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που υπάρχει περιορισμός στις μετακινήσεις και η αναγκαιότητα λειτουργίας του μηχανήματος για την εξυπηρέτηση κοινού αποκτά μεγαλύτερη σημασία.

Εργασίες καλλωπισμού και αντικατάσταση φθαρμένων λαμπτήρων

Με την σημαντική συμβολή των τοπικών συλλόγων, επιχειρηματιών και εθελοντών πραγματοποιήθηκαν εργασίες καλλωπισμού κατά μήκος της Π.Ε.Ο. αλλά και καθαρισμού δημοτικών οδών από την αυτοφυή βλάστηση. Παράλληλα, συνεργεία του Δήμου φρόντισαν το προηγούμενο διάστημα για την τήρηση της καθαριότητας στην περιοχή, την μερική αποκατάσταση φθορών τους οδοστρώματος στις οδούς Περικλέους και Αθηνάς με την κάλυψη λακκουβών, τρυπών και τροχοαυλακώσεων, την απομάκρυνση ξερών δέντρων από την παραλιακή ζώνη, τον καθαρισμό του παραλιακού δρόμου από φερτά υλικά, την επισκευή τμήματος στο ανατολικό άκρο της παραλιακής πλατείας και την αντικατάσταση φθαρμένων λαμπτήρων σε στύλους ηλεκτροφωτισμού.

Πέραν των υπολοίπων, αντιμετωπίσθηκε και το θέμα της λειτουργίας συστοιχίας στύλων του ηλεκτροφωτισμού κατά μήκος της 28ης Επαρχιακής Οδού στα διοικητικά όρια της Κοινότητας Σελιανιτίκων, μετά από συνεχείς παρεμβάσεις του Προέδρου της κοινότητας και των περιοίκων στην οδό προς την ΔΕΔΔΗΕ.

Δρομολόγηση διαδικασιών μόνωσης στέγης Δημοτικού Σχολείου Σελιανιτίκων

Επίσης, με γραπτή επιστολή της, η Κοινότητα Σελιανιτίκων προς την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αιγιαλείας εκφράζει την ικανοποίησή της για τη δρομολόγηση των διαδικασιών μόνωσης της στέγης στο Δημοτικό Σχολείο Σελιανιτίκων, κατόπιν σχετικού αιτήματος που κατατέθηκε από τη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας.

Γ.Ρόζος, Πρόεδρος Κοινότητας Σελιανιτίκων:

Με ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος του συμβουλίου της Κοινότητας Σελιανιτίκων Γεώργιος Ρόζος απευθύνει από μέρους της κοινότητας τις ευχαριστίες του προς όλους που στήριξαν ενεργά και ουσιαστικά τις διαρκείς προσπάθειες του κοινοτικού συμβουλίου για την βελτίωση της καθημερινότητας στον τόπο μας.

-για την οικονομική τους συνεισφορά στις εργασίες καλλωπισμού της κοινότητας τους τοπικούς συλλόγους, Φιλοπροοδευτικό Όμιλο Σελιανιτίκων και Πολιτιστικό Σύλλογο Σελιανιτίκων Ήλιο, καθώς και τους επιχειρηματίες, Νικόλαο Ασημακόπουλο (Πρακτορείο Τύπου) και Βασίλειο Δρούκα (Κρεοπωλείο),

-για τον καθαρισμό δημοτικών, κοινόχρηστων χώρων από την αυτοφυή βλάστηση τους Άγγελο Παπανικολόπουλο, Ευθύμιο Χυτήρη, Νικόλαο Τζέλα, Κωνσταντίνο Λαλιώτη και Κωνσταντίνο Τσουμπό,

-επιπλέον τον Ευθύμιο Χυτήρη για την αγορά και την εγκατάσταση μιας πληροφοριακής πινακίδας επί της οδού Επιδαύρου.

«Με τη δική σας σημαντική υποστήριξη και συν-αντίληψη, πεποίθηση μας είναι ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τα επιθυμητά βέλτιστα αποτελέσματα που αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση των τοπικών αναγκών.

Κοινότητα, Δήμος και Ενεργοί Πολίτες υπάρχει περιθώριο συνεργασίας και σύμπνοιας στην καταβολή μιας ουσιαστικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής.

Η Κοινότητα, ως θεσμός, σε κάθε περίπτωση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καλή και αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του και στο πλαίσιο αυτό αξίζει να σημειωθεί η σημασία της αρωγής των Αντιδημάρχων Βασιλικής Ψυχράμης, Νικόλαου Καραΐσκου και Ευστράτιου Βαρδάκη, του δημοτικού συμβούλου και βοηθού Δημάρχου Παναγιώτη Ανδριόπουλου, του δημοτικού συμβούλου και υπεύθυνου του Δήμου για τα αδέσποτα Γεωργίου Φραγκονικολόπουλου, καθώς και της δημοτικής συμβούλου και Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παναγιώτας Γκρέμου για την επίλυση θεμάτων αρμοδιότητάς τους στην Κοινότητα Σελιανιτίκων» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος.

selianitika.gr