Στους 20 έχουν φτάσει μέχρι σήμερα οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (24/3) ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας κ.Σωτήρης Τσιόδρας ενώ τα νέα κρούσματαμέσα σε ένα 24ωρο είναι 48 με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 743.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας υποστήριξε πως πλέον όλες οι χώρες του πλανήτη έχουν από ένα τουλάχιστον κρούσμα, ενώ έδωσε κάποια νέα στοιχεία σχετικά με τα συμπτώματα που μπορεί να παρουσιάζει ο ασθενής στο αρχικό στάδιο της νόσου. Ανέφερε μάλιστα ότι η απώλεια όσφρησης ενδέχεται να είναι σύμπτωμα κορονοϊού, στοιχείο που είναι «φρέσκο» στην επιστημονική κοινότητα.

Για μια ακόμη φορά, ο Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε τις απαραίτητες συμβουλές στους πολίτες, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως πρέπει «αν πλένετε συχνά τα χέρια σας και να κρατάτε απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρο από τους άλλους». «Ο ιός είναι πολύ επικίνδυνος και δεν φοβάται κανέναν», τόνισε ο κ. Τσιόδρας, σημειώνοντας ότι τα κρούσματα στη χώρα μας έχουν φτάσει τα 743.

Συνολικά, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, έχουμε ήδη 20 νεκρούς (όλοι με κάποιο υποκείμενο νόσημα και ένας ηλικιωμένος) ενώ διασωληνωμένοι είναι 45 πολίτες και 32 πολίτες έχουν πάρει εξιτήριο.

Ο κ. Τσιόδρας ξεκαθάρισε ότι δεν αυξήθηκαν σε μία ημέρα οι διασωληνωμένοι αλλά πρόκειται για στοιχεία που έφτασαν στον ΕΟΔΥ την Τρίτη.