Υπό αυστηρά περιοριστικά μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, τιμήθηκε φέτος η 200η επέτειος της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας, που πραγματοποιήθηκε στο Αίγιο από τις 26 έως τις 30 Ιανουαρίου 1821 και αποτέλεσε το σπουδαιότερο προεπαναστατικό πολιτικό γεγονός, που οδήγησε το ελληνικό έθνος στον ξεσηκωμό κατά του Οθωμανικού ζυγού. Ως γνωστόν, με προεδρικό διάταγμα του 2017, η 26η Ιανουαρίου έχει οριστεί ως τοπική εορτή εθνικής σημασίας για το Δήμο Αιγιαλείας.

Την παραμονή της επετείου, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Αιγίου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, καθώς και κατάθεση στεφάνων στην επιτύμβια στήλη του Ανδρέα Λόντου από τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο και την πρόεδρο της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιαλείας, φιλόλογο-ιστορικό κα Βάνα Μπεντεβή.

φωτογραφία: filodimos.gr

Το πρωί της Τρίτης εψάλη Αρχιερατική Δοξολογία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ το παρών έδωσε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης. Μετά το τέλος της Δοξολογίας, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος ανάγνωσε το μήνυμα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. 

Πηγή: http://www.filodimos.gr