Συνταγή: Η μαγειρίτσα της κυρίας Πόπης από τον Λόγγο!
Μάνα, σύζυγος, γυναίκα, νοικοκυρά 24ωρης βάσης, η κυρία Πόπη Παρασκευοπούλου από τον Λόγγο δε θα μπορούσε να μην αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές μας προκειμένου να μας αποκαλύψει τη δική της συνταγή για την μαγειρίτσα, η οποία σήμερα έχει την τιμητική της.
Μια συνταγή του πεθερού της όπως μας είπε, και όπως γράφει στις σημειώσεις της!
Τα βήματα απλά:
ΥΛΙΚΑ:
1 ολόκληρη συκωταριά αρνίσια (γλυκάδια και εντεράκια)
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
6-8 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι μάραθο
1/2 ματσάκι άνιθο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά τα εντεράκια και τη συκωταριά. Βάζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και θερμίζουμε για 5 λεπτά τα εντόσθια. Αφήνουμε να κρυώσει και ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά.
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη συκωταριά με τα εντεράκια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.
Τέλος, βάζουμε τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και σωτάρουμε για λίγο μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι που να σκεπάζει όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε.