Καπέλο, αθλητικά, αντιηλιακό και νεράκι! Μόνο αυτά χρειάζεστε για να μπορέσετε να πάρετε μέρος στην πιο όμορφη πεζοπορία του καλοκαιριού! Η φωτογραφική μηχανή για να απαθανατίσετε τοπία και στιγμές, είναι απαραίτητη!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Άνω Ζήριας διοργανώνει περίπατο στην Άνω Ζήρια την Κυριακή 20 Ιουνίου 2021.

Τα μέλη του Συλλόγου, μας καλούν να συμμετέχουμε σε έναν ευχάριστο περίπατο στο πυκνό σε βλάστηση δάσος της Άνω Ζήριας γεμάτο πεύκα, κουμαριές, αλλά και αμπελώνες κι ελαιώνες στο χαμηλότερο υψόμετρο.
“Σημείο συγκέντρωσης κι εκκίνησης της πεζοπορικής διαδρομής ορίζεται το πατρικό σπίτι του ποιητή Γιάννη Κουτσοχέρα στην Άνω Ζήρια όπου θα έχουμε φτάσει οδικώς.

Από εκεί θα περπατήσουμε προς το Πηγαδάκι όπου θα εφοδιαστούμε με νερό και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το ξωκλήσι των Αγίων Θεοδώρων καθώς και αυτό του Αγίου Αθανασίου.

Ύστερα, θα κατηφορίσουμε το κατάφυτο μονοπάτι -με μόνιμη θέα τη θάλασσα-που οδηγεί στην Τραγάνη και περνώντας μέσα από τον Κεφαλόβρυσο με τα υπέροχα πλατάνια, θα κατευθυνθούμε προς το χωριό όπου θα καταλήξουμε σε τοπική ταβέρνα για φαγητό.
Η πορεία θα είναι εύκολη και προσιτή σε όλους και η διάρκειά της θα είναι περίπου 1,5 ώρα χωρίς τα διαλείμματα.

Απαιτούμενος Εξοπλισμός:
-ορειβατικά(κατά προτίμηση) ή αθλητικά παπούτσια
-μπατόν πεζοπορίας ή ξύλο
-μπουκάλι νερό
-καπέλο
-αντιηλιακό
-σακίδιο πλάτης

Απαραίτητη η καλή διάθεση και το ομαδικό πνεύμα.

Τηλέφωνο για δηλώσεις συμμετοχής(απαραίτητα!) κι επικοινωνίας πριν την άφιξή σας σε περίπτωση κακοκαιρίας : 693 738 3417″