Ήταν όλοι εκεί. Από την αρχή. Από τη στιγμή που τους ήρθε η ιδέα για να μαζέψουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους στην Εύβοια. Η Μαρία, η Βίκυ, η Έφη, η Αθανασία, ο Βασίλης, ο Νικόλας, ο Αχιλλέας, ο Γιώργος, ο Γιάννης, ο Κώστας… Κόσμος πολύς, απλοί πολίτες από Αθήνα, από Αίγιο, από Πάτρα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Αποθήκες άνοιξαν για να υποδεχτούν αυτά που πρόσφερε ο καθένας, αγροτικά επιστρατεύτηκαν για να μεταφέρουν κούτες, μέχρι και τα καφενεία στην πλατεία του Λόγγου “μπήκαν στο χορό” και λειτούργησαν ως σημεία συγκέντρωσης αγαθών.

Ένα χωριό, μια γροθιά.

Οι κάτοικοι του Λόγγου κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν τον απλό κόσμο με ένα απλό κάλεσμα: Εύβοια SOS ήταν το σύνθημα, όλοι μαζί μπορούμε το παρασύνθημα! 

 

 

Μέσα σε πέντε ημέρες η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τέτοια που αν και αρχικά υπολόγιζαν να γεμίσουν ένα φορτηγό με είδη πρώτης ανάγκης, τελικά χρειάστηκε και δεύτερο φορτηγάκι προκειμένου να μεταφερθούν όλα τα αγαθά στον Χορευτικό Πολιτιστικό Σύλλογος Μαντουδίου “Ο Μάκιστος”. 

 

 

Η ανταπόκριση ήταν τέτοια, που δύσκολα κανείς συγκρατούσε τα δάκρυά του βλέποντας δέματα να καταφθάνουν στα σημεία συνάντησης… 

 

 

Τα ξημερώματα της Τρίτης 17 Αυγούστου, τα φορτηγά ταξίδεψαν προς την πυρόπληκτη Εύβοια και ο Λόγγος αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως η αλληλεγγύη δε φοβάται τις αποστάσεις.