Επίσημη πρώτη, στη μετά κορωνοϊού εποχή, για το Γυμνάσιο Καμαρών. Το κουδούνι χτύπησε και πάλι, και όσοι μαθητές ανήκουν στο γκρουπ της Δευτέρας, ανέβηκαν τις σκάλες για να μπουν στις αίθουσές τους. Όπως δηλαδή, γίνεται πάντα. Ή μάλλον γινόταν… Μπορεί λοιπόν να βρέθηκαν και πάλι στο γνώριμο περιβάλλον τους, τίποτα ωστόσο δε θυμίζει τις παλιές καλές ημέρες, τότε που όλοι, μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι, έτρεχαν ανέμελοι στο προαύλιο και αγκαλιάζονταν με τους συμμαθητές τους.

Τα παιδιά, μπήκαν στις αίθουσες τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας, το ίδιο και οι καθηγητές τους.

Εκεί, τους περίμενε η Διευθύντρια του Γυμνασίου Καμαρών κυρία Αικατερίνη Δημουλά, προκειμένου να τους ενημερώσει για τους νέους κανόνες υγιεινής.

 

Στις αίθουσες διδασκαλίας όλα τα παράθυρα είναι ανοιχτά, προκειμένου να αερίζονται σωστά οι χώροι. Τα θρανία είναι τοποθετημένα σε αραιή διάταξη, προκειμένου οι μαθητές να κάθονται βάσει των προβλεπομένων αποστάσεων ασφαλείας.

«Πάνω σε κάθε θρανίο, έχουμε κολλήσει αυτοκόλλητα στα οποία τα παιδιά θα γράψουν τα ονόματά τους. Έτσι, κάθε παιδί θα έχει στο εξής το δικό του θρανίο, ώστε να μη χρειάζεται να αλλάζουν με τους συμμαθητές τους» εξηγεί η κυρία Δημουλά.

Πάνω στις έδρες των καθηγητών, έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά τζελ και μάσκες ενώ στους τοίχους του σχολείου όπως και στις τουαλέτες, έχουν τοποθετηθεί μεγάλες αφίσες του ΕΟΔΥ, που αναγράφουν τους κανόνες υγιεινής.

                             

Αξίζει να σημειωθεί πως το κυλικείο θα παραμείνει κλειστό, όπως άλλωστε προβλέπεται ενώ αύριο, θα είναι η επίσημη πρώτη για τα παιδιά που ανήκουν στα άλλα τμήματα.