Το “Καλορίζικο” είναι το μικρό μαγαζάκι της πλατείας του Λόγγου, που εδώ και τέσσερα χρόνια έχει κερδίσει τόσο τους κατοίκους του χωριού όσο και τους επισκέπτες.

Ακριβώς γι αυτό. Επειδή είναι μικρό, φιλόξενο και ‘ζεστό’.

Η πανδημία ωστόσο, αναγκάζει τους ιδιοκτήτες του, να μειώσουν το ωράριο του μαγαζιού κατά πολύ.

Η ιδιοκτήτρια, κυρία Άννα Μπούνα, εκφράζει την αγωνία και την αγανάκτησή της με μια επιστολή προς το e-loggos.gr που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο ενώ ταυτόχρονα ενημερώνει τους φίλους του “Καλορίζικου” για τα νέα δεδομένα.

“Να ξεκινήσω από το γεγονός πως σαν άνθρωποι κ σαν επιχείρηση έχουμε προτεραιότητα την υγεία,τους νόμους κ τελικά το συμφέρον μας.
Εφαρμόσαμε κάθε νόμο,εγκύκλιο κ παράγραφο που βγήκε με τον COVID-19. Βάλαμε αποστάσεις, μειώσαμε τραπεζοκαθίσματα, μειώσαμε κι άλλο όταν χρειάστηκε κ άλλο κ όσο ακομα μας επέβαλαν οι νόμοι αλλά φτάσαμε σε «αδιέξοδο».

Με μεγάλη λύπη ανοίγω το πρωί το μαγαζι μου κ αντικρίζω μια αποθήκη πια σε αντίθεση με το ομορφο,ζεστο κ φιλόξενο περιβάλλον που είχαμε δημιουργήσει για τα κρύα βραδυα του χειμώνα,με την σομπα μας κ καλή παρέα.

                         
Το μαγαζακι μας είναι μικρό κ με τους νέους κανόνες θα χωράει εσωτερικά μόλις 2 τραπέζια,με πόρτες ανοιχτές,χωρίς θέρμανση μια κατάσταση δύσκολη για χειμώνα….
Εξωτερικά όσο ο καιρός είναι καλός ,τα πρωινά «παλεύεται» αλλά τα βραδυα είναι κρύα,με υγρασία. Δεν μπορούμε πια να «απαγκιάσουμε» κάτω από την τέντα γιατί κρατάμε κ αποστάσεις…

Το συμπέρασμα; Θα αρρωστήσουμε όλοι τελικά! Επιπλέον σε όλα αυτά δεν μπορούμε να προβάλλουμε ποδοσφαιρικούς αγώνες,αφού εκτός από τον συνωστισμό έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το ωράριο μιας κ οι αγώνες τελειώνουν 23:45 χωρίς τις καθυστερήσεις κ το ωράριο κλεισίματος της εστίασης είναι αυστηρά 23:30!

Δεν έχω πρόβλημα με τα «μέτρα» ,δεν παω κόντρα σε ο,τι μας προστατεύει αλλά θα ήθελα και το κράτος να μας βοηθήσει να μπορέσουμε να παρέχουμε το κάτι παραπάνω στους πελάτες μας,αυτούς που 4 χρόνια τώρα έχουμε δεθεί… να μας βοηθήσει η ΔΕΗ,να μας επιδοτήσουν θέρμανση εξωτερικά…. Δεν ξερω…

Ιδέες υπάρχουν,λύσεις σίγουρα…
Όμως εμείς να βάζουμε πλατη για όλα δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Μειώνουμε το ωράριο λοιπόν,να πίνεις καφέ και να το απολαμβάνεις, εκτός αν βρέχει…

Και φυσικά Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή το «ρίχνουμε έξω» απολαμβάνοντας τα φαγητά μας είτε στο μαγαζι είτε με delivery και καλή παρέα σπίτια μας…
Αυτές είναι οι σκέψεις μας από το καλοκαίρι και η τελική απόφαση μας.”

Το “Καλορίζικο” θα λειτουργεί πλέον καθημερινές μέχρι το μεσημέρι και Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή όλη μέρα