Μαρουλάκι θρεπτικό 1+1 δώρο!

“Το μανάβικο” των Καμαρών εκτός του ότι είναι πάντα δίπλα στον καταναλωτή, υποδέχεται τον πιο γιορτινό μήνα του χρόνου με προσφορές που θα συζητηθούν!

Από τη Δευτέρα 30/11 έως και το Σάββατο 6/12, φρέσκο μαρούλι μόνο 0,50€ και με κάθε ένα, δώρο άλλο ένα!

Για παράδοση κατ’οίκον, μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 2691031485.

                                 
Έτσι, εκτός από το καλό στην… τσέπη μας, έχουμε την ευκαιρία να εμπλουτίσουμε τη διατροφή μας με βιταμίνες!
Πιο συγκεκριμένα, το μαρούλι περιέχει τα εξής θρεπτικά συστατικά:
Βιταμίνες Α και C, οι οποίες λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά και θωρακίζουν τον οργανισμό μας από το οξειδωτικό στρες. Το οξειδωτικό στρες είναι μία εν δυνάμει επιβλαβής κατάσταση η οποία οφείλεται στη συσσώρευση ελεύθερων ριζών στο σώμα μας.
Βιταμίνη Κ, η οποία είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος αλλά και για υγιή οστική πυκνότητα, αφού προάγει την οστεοβλαστική δραστηριότητα στα οστικά κύτταρα.
-Σχετικά καλές ποσότητες φυλλικού οξέος, το οποίο είναι απαραίτητο για τη σύνθεση του DNA – γι’αυτό και είναι απαραίτητο στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης για την πρόληψη βλαβών του νευρικού σωλήνα του εμβρύου.
-Μικροποσότητες διάφορων μετάλλων όπως σιδήρου, ασβεστίου, μαγνησίου και καλίου, τα οποία είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία πολλών μεταβολικών διεργασιών.
-Από την άλλη πλευρά, το μαρούλι αποδίδει ελάχιστες θερμίδες (περίπου 7-8 kcal ανά φλιτζάνι, κομμένο) χάρη στην πολύ υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό. Αυτό, κατ’ επέκταση, το κάνει ιδανικό για απώλεια βάρους, αφού προσφέρει υψηλό κορεσμό με ελάχιστες θερμίδες.