Ο Λόγγος είναι για την Αιγιάλεια, ό,τι το Μόντε Κάρλο για το Μονακό. Ένα μικρό πριγκιπάτο, στην ακτογραμμή του Κορινθιακού Κόλπου στο οποίο μπορεί κανείς να ζήσει μια χαλαρή και ήρεμη ζωή ή να απολαύσει διακοπές καθόλη τη διάρκεια του χρόνου!

Και αν το Μόντε Κάρλο διαθέτει καζίνο και φόρμουλα 1, ο Λόγγος έχει την πιο γραφική πλατεία με τον πλάτανο, κρυστάλλινα νερά στην παραλία του και πάνω απ’όλα, όμορφους ανθρώπους.

Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 οι κάτοικοι του Λόγγου είναι 659 και τους συναντάει κανείς στις παλιές γειτονιές, ανάμεσα στα στενά δρομάκια του χωριού, ή στα κτήματα με τις πορτοκαλιές , τις λεμονιές και φυσικά τις ελιές.

Η πλατεία του χωριού, με τον Αη Δημήτρη, χαρακτηρίζεται από τον τεράστιο πλάτανο πάνω στον οποίο υπήρχε παλιά η καμπάνα  της εκκλησίας…  Η καμπάνα χτυπούσε δυνατά, σαν συναγερμός  το μεσημέρι  της 22ας Αυγούστου του 1962.

Άντρες του χωριού, οι οποίοι δούλευαν στο έργο για τη διάνοιξη του δρόμου του Λόγγου, καταπλακώθηκαν από μηχάνημα κατά τη διάρκεια εργασιών.  Ο κεντρικός δρόμος του χωριού «22ας Αυγούστου 1962» είναι αφιερωμένος στη μνήμη τους…

Τα ξωκλήσια του χωριού, ο Αη Γιώργης και ο Άγιος Κωνσταντίνος, συχνά στολίζονται προκειμένου να φιλοξενήσουν γάμους και βαφτίσεις. Οι επιλογές για διασκέδαση στο χωριό, είναι πολλές. Καλό φαγητό, φρέσκο ψαράκι, μεζέδες και πολλά άλλα, μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Στα πλεονεκτήματα του Λόγγου, το Λαογραφικό Μουσείο και οι πλούσιες δράσεις του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Λόγγου “Ο Βύρων”. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε και το http://www.fol-byron.eu