Στα 156 τα νέα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Τα 150 εξ αυτών είναι από τη δόμη του Κρανιδίου.

Παράλληλα, 5 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από κορονοϊό να αγγίζει τους 121 στη χώρα. Ακόμη 59 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι, ενώ 46 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Ο κ. Τσιόδρας προέβη παράλληλα σε εκτανή ενημέρωση αναφορικά με τα κρούσματα στην δομή Κρανιδίου, καθώς όπως είπε, ο υφυπουργός κ. Χαρδαλιάς έχει ήδη σπεύσει εκεί για να εξασφαλίσει την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Με αφορμή τον θάνατο ενός 35χρονου από κορονοϊό ο κ. Τσιόδρας σημείωσε αναφορικά με την πιθανότητα μιας τέτοιας σοβαρής εξέλιξης της νόσου σε νέες ηλικίες: Σε ορισμένες περιπτώσεις αποκαλύπτονται υποκείμενα νοσήματα. Σε κάποιες άλλες βλέπουμε μια κατάρρευση του οργανισμού. Κάποιοι πιστεύουν ότι η διαφορά στην έκθεση του δημιουργεί διαφορά στο πώς νοσούν οι άνθρωποι. Ίσως παίζει ρόλο ο γονιδιακός παράγοντας. Και η μικρή άμυνα αλλά και η πολυ ισχυρή άμυνα μπορεί να βλάψουν σε αυτόν τον ιό, ανέφερε. “Οι ζωές που κερδίσαμε δεν φαίνονται. Μίλησα με γιατρούς που είχαν τέτοια περιστατικά. Δεν κατανοείται και δεν χωνεύεται με κανένα τρόπο” πρόσθεσε και γνωστοποίηση την ηλικιακή κατηγορία των 121 μέχρι σήμερα νεκρών από τον ιό:

“Είχαμε 2 θανάτους από 18 έως 39, 29 από 40 έως 64 και οι υπόλοιποι από 65 και άνω”.