Με την πανδημία να σαρώνει τη χώρα και χιλιάδες πολίτες να νοσούν, στα φαρμακεία αρχίζουν να καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα πρώτης γραμμής. 

Η ραγδαία εξάπλωση της Όμικρον έφερε αύξηση στη ζήτηση φαρμάκων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Έτσι, εκτός από τις ουρές για τη διενέργεια rapid tests, οι φαρμακοποιοί της περιοχής μας έχουν να αντιμετωπίσουν και τα παράπονα των πελατών, οι οποίοι κυριολεκτικά αφήνονται στην τύχη τους και όπως όλα δείχνουν, η κατάσταση δε θα αλλάξει πριν το Φεβρουάριο.

“Εισπνεόμενα τέλος, αντιβιώσεις τέλος” δηλώνει στο e-loggos.gr η κυρία Ανδρονίκη Παυλάκη, φαρμακοποιός στο Λόγγο και συνεχίζει λέγοντας “Εφημερεύουμε εν μέσω πανδημίας χωρίς αντιβιώσεις, χωρίς εισπνεόμενα φάρμακα και με τεράστιες ελλείψεις σε όλα σχεδόν τα φάρμακα… Η διασπορά της νόσου είναι ιλιγγιώδης και τα νοσοκομεία μας δοκιμάζονται…Όλοι οι υγειονομικοί έχουμε ξεπεράσει τα όρια της υπερκόπωσης & πολλές από τις κυβερνητικές αποφάσεις που λαμβάνονται ισορροπούν μεταξύ του σχετικά σωστού & του ολέθριου λάθους.”

Η κατάσταση είναι η ίδια και στις Καμάρες και όπως δηλώνει ο κ.Πουλικαράκος “Δεν υπάρχει εισπνεόμενο ούτε για δείγμα. Έχουμε τεράστιες ελλείψεις, ο κόσμος διαμαρτύρεται και με το δίκιο του, όμως διαμαρτύρεται από τον καναπέ του…”