Αν είστε από εκείνους που νομίζουν πως τρώγοντας μετά τις 8 το βράδυ, δεν μπορούν να χάσουν κιλά, ίσως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε… Το μυστικό τελικά είναι ένα. Πρέπει να τρώμε το τελευταίο γεύμα της μέρας μας, τρεις ώρες πριν κοιμηθούμε…

Ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές για αν δείτε αποτελέσματα.

Υδατάνθρακες

οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Προσπαθήστε το δείπνο σας να αποτελείται 45 με 50% από υδατάνθρακες. Προτιμήστε τους σύνθετους, όπως τα λαχανικά, φρούτα και ολικής άλεσης.

Πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη βοηθάει στη δημιουργία νέου ιστού και μυών και συμβάλει στην αποκατάσταση των ιστών από φθορές.  Περίπου το 20 έως 25 τοις εκατό του ποσού των θερμίδων στο δείπνο σας θα πρέπει να είναι πρωτεΐνη, δηλαδή 25 έως 35 γραμμάρια.

Λίπη

Τα καλά  λιπαρά εκτός από υγεία, μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια κιλών. Περίπου το 30 έως 35 τοις εκατό των συνολικών θερμίδων πρέπει να αποτελείται από λίπη, δηλαδή 15 έως 25 γραμμάρια.

Φυτικές ίνες

Η συνολική ημερήσια πρόσληψη φυτικών ινών είναι περίπου 25 γραμμάρια και για να τη πετύχετε καλό είναι το βράδυ να καταναλώνετε περίπου 8 γραμμάρια. Οι φυτικές ίνες πρέπει να προέρχονται από τους σύνθετους υδατάνθρακες, όπως είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα αμυλούχα λαχανικά, τα φρούτα κ.α.