«Ο βαθμός της επιφυλακής έχει αυξηθεί και πλέον εξετάζουμε τα δεδομένα σε 12ωρη βάση», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια των σημερινών ανακοινώσεων στο Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας,  από το σύνολο 362 τεστς που πραγματοποιήθηκαν στη Λάρισα,  υπήρξαν συνολικά 25 θετικά κρούσματα ενώ 16 από τους πολίτες που νοσούν από τον ιό μεταφέρθηκαν σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης με περιμετρική και εσωτερική περιφρούρηση.
Σύμφωνα με τον κ Χαρδαλιά η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων στην περιοχή της Λάρισας τηρούν την καραντίνα – κάτι για το οποίο τους ευχαρίστησε- ενώ υπογράμμισε ότι κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας θα επεκτείνουν τους ελέγχους σε όμορους οικισμούς. Παράλληλα σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Λάρισας και τον Περιφερειάρχη ορίστηκαν έξι διαμεσολαβητές για τον καλύτερο συντονισμό.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας οι έλεγχοι στα αεροδρόμια και σε όλες τις εισόδους της χώρας συνεχίζονται και το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκε μόλις ένα θετικό κρούσμα.

Παράλληλα τόνισε ότι περίπου 5.500 πολίτες βρίσκονται σε καραντίνα αν και ο αριθμός σταδιακά μειώνεται.

«Πρέπει να περάσουμε από τη φάση της επιμονής στη φάση της υπομονής να δείξουμε συνέπεια στον σκοπό μας,. Να βλέπουμε τι συμβαίνει στις γύρω χώρες και σε ολόκληρον τον κόσμο» δήλωσε χαρακτηριστά ο κ. Χαρδαλιάς.

Διπλασιάζονται οι λαϊκές αγορές

Ο κ . Χαρδαλιάς ανέπτυξε το σχέδιο της κυβέρνησης για να μειωθεί ο συνωστισμός στις υπαίθριες αγορές με τη λειτουργία διπλάσιου αριθμού από τη Δευτέρα.

Από μεθαύριο θα λειτουργούν 222 λαϊκές αγορές παράλληλα με αυτές που είναι ήδη γνωστές ενώ η περιπατητική διαδρομή στην οδό Ανδρέα Τρίτση στη Νέα Πολιτεία Εύοσμου στο Δήμο Κορδελιού θα παραμείνει κλειστή από της 14.00 μέχρι τις 08:00 της επόμενης ημέρας και καθ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για 14 ημέρες.
«Μέχρι τις 27 Απριλίου πολύ σημαντικό να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να εστιάσουμε στην προσπάθεια που κάνουμε» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.