Το να κάνεις ποδήλατο στην πιο όμορφη σιδηροδρομική γραμμή της χώρας, δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Πόσο μάλλον όταν δίπλα σου, κάνει ποδήλατο ο Αιγιώτης Πρωταθλητής ποδηλασίας και Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Χρήστος Τσερεντζούλιας!

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας (ΔΗΚΕΠΑ), γιορτάζει τα 125 χρόνια της ομορφότερης σιδηροδρομικής διαδρομής της χώρας και μιας από τις πιο όμορφες παγκοσμίως!

Κυριακή, 13 Ιουνίου στις 10, ο Χρήστος Τσερεντζούλιας θα σας περιμένει στον παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Αιγίου, με προορισμό το σιδηροδρομικό σταθμό Διακοπτού!

 

 

 

 

Ο ίδιος, μιλώντας στο e-loggos.gr δηλώνει: “Προσκαλούμε όποιον έχει ποδήλατο σε ολόκληρη την Αιγιαλεία και όχι μόνο, να συμμετέχει σε αυτή τη γιορτή του ποδηλάτου, με αφορμή τα 125 χρόνια του Οδοντωτού. Η διαδρομή θα είναι από το παλιό σταθμό τρένου στη παραλία Αιγίου μέχρι και το σταθμό στο Διακοπτο. Στις 9 θα ξεκινήσουν οι εγγραφές και 10 ακριβώς θα έχουμε την αναχώρηση. Τη βόλτα μας θα συνοδεύει η τροχαία, η δημοτική αστυνομία και ο ερυθρός σταυρός και θα κινηθούμε με πολύ μικρή ταχύτητα ώστε να μπορέσουν όλοι άνετα και ευχάριστα να βγάλουν τη διαδρομή. Θα κινηθούμε παραλιακά και είναι πραγματικά μια πανέμορφη διαδρομή 20 χιλιομέτρων. Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν ώστε να νιώθουμε όλοι ασφαλείς. Θα είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να ποδηλατίσω πλάι σε όλους σας. Σας περιμένουμε όλους!”

Στο τέλος της διαδρομής, στο Διακοπτό, όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν το αναμνηστικό τους δίπλωμα ενώ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τοπικά προϊόντα!

Photo credit: Manos Xirouchakis

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ