Στις φυλακές που θα εκτίσουν τις ποινές τους, οδηγήθηκαν τα καταδικασθέντα μέλη της Χρυσής Αυγής – Τέθηκαν σε καραντίνα 14 ημερών

 

Σε καραντίνα 14 ημερών βρίσκονται από την Παρασκευή 23/10 το βράδυ, όταν και έφθασαν στα σωφρονιστικά καταστήματα στα οποία θα μείνουν φυλακισμένα τα μέλη της Χρυσής Αυγής μέχρι και την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσής τους. Ήδη, η κλούβα της Αστυνομίας που μετέφερε τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης έφθασε λίγα λεπτά μετά τις 8 το βράδυ της Παρασκευής, στις φυλακές Δομοκού, όπου μεταφέρθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και υποβλήθηκαν σε θερμομέτρηση και τεστ για τον κορωνοϊό, ενώ όπως προαναφέραμε θα μείνουν σε καραντίνα 14 ημερών πριν οδηγηθούν στα κελιά τους. Από την Πέμπτη 22/10 το απόγευμα και μετά την οριστική απόφαση του Δικαστηρίου για τις ποινές που τους επέβαλλε ένας ένας έφθαναν στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για να παραδοθούν δείχνοντας καλή διαγωγή έτσι ώστε να μετρήσει στην απόφαση του Δικαστηρίου που θα εκδικάσει την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Νωρίς, το απόγευμα της Παρασκευής, αποχώρησαν από την ΓΑΔΑ οι κλούβες της αστυνομίας που μετέφεραν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη φυλακή. Κατά τη μεταφορά τους οι χρυσαυγίτες «δίδαξαν» για ακόμη μια φορά «ήθος» εκτοξεύοντας χυδαίες ύβρεις ύβρεις για την πρόεδρο του δικαστηρίου που τους καταδίκασε, την κυρία Μαρία Λεπενιώτη, αλλά και για τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο και κατέγραφαν την μεταγωγή τους προς τα σωφρονιστικά καταστήματα. Έξω από τη ΓΑΔΑ είχαν συγκεντρωθεί μερικές δεκάδες αμετανόητοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής προκειμένου να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στους καταδικασθέντες. Ανάμεσα τους, η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου Ελένη Ζαρούλια, αλλά και η κόρη τους Ουρανία.


Πριν καταλήξουν στα σωφρονιστικά ιδρύματά και ολοκληρωθεί η μεταγωγή τους πέρασαν από το κτήριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας Η πρώτη κλούβα που μετέφερε 6 άτομα έφτασε στη Λαμία περίπου τις 5 το απόγευμα. Κάτω από αυστηρά μέτρα οι κρατούμενοι κατέβηκαν από την κλούβα και μπήκαν στα κρατητήρια. Λίγα λεπτά αργότερα οι τρεις από αυτούς αναχώρησαν για το σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού και οι υπόλοιποι τρεις για αυτό του Μαλανδρίνου. Μετά από 2 ώρες έφτασε και η μεγάλη κλούβα του Τμήματος μεταγωγών, στην οποία επέβαιναν 27 μέλη της Χρυσής Αυγής, ανάμεσά τους τα μεγάλα ονόματα.
Στην Λαμία κατέβηκε μόνο ο χρυσαυγίτης δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς που με άλλη κλούβα και με συνοδεία ισχυρής δύναμης της αστυνομίας πήρε τον δρόμο για το Μαλανδρίνο. Τέσσερις από αυτούς θα μεταφερθούν στα Τρίκαλα, ενώ οι υπόλοιποι 23, ανάμεσά τους ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης κι ο Γιώργος Γερμενής βρίσκονται ήδη στο σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού. Ένα άλλο βαν μετέφερε την μοναδική γυναίκα μεταξύ των καταδικασθέντων, πρώην αστυνομικό Βενετία Πόπορη, στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα στη Θήβα.